11 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Ανατριχιαστική οπτική ψευδαίσθηση σε πίνακα του 1533!

Φαίνεται πως ο Ελβετός ζωγράφος Hans Holbein ήταν απλά πολύ μπροστά από την εποχή του και το απέδειξε όταν φιλοτέχνησε το έργο The Ambassadors που του ανέθεσε ο Γάλλος διπλωμάτης Jean de Dinteville.

Χρειάζεται κάποιος να παρατηρήσει προσεκτικά το έργο του 16ου αιώνα για να εντοπίσει το αξιοσημείωτο στοιχείο στο έργο που φιλοτέχνησε ο Ελβετός ζωγράφος. Ο Hans Holbein χρησιμοποιήσε μια από τις αρχές του Leonardo Da Vinci, την ιδέα της προοπτικής, για την οπτική ψευδαίσθηση στον πίνακα The Ambassadors.

Αυτό που χρειάζεται να κάνει κανείς αν βρεθεί μπροστά στο έργο στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου θα χρειαστεί απλά να κοιτάξει από συγκεκριμένη οπτική γωνία στην κάτω δεξιά πλευρά του πίνακα για να αποκαλυφθεί η οπτική ψευδαίσθηση. Αυτό που βλέπει κανείς είναι εκπληκτικό.
Ένα κρανίο βρίσκεται κρυμμένο στο κάτω μέρος του πίνακα. Η παραμορφωμένη όπως φαίνεται από άλλο σημείο εικόνα είναι ορατή μόνο από μια πολύ συγκεκριμένη οπτική γωνία. Είναι μια από τις πολλές εικόνες που είναι διακριτικά ενσωματωμένες στο φαινομενικά απλό πορτρέτο των δύο διπλωματών.