10 Φεβρουαρίου 2017

Άδωνις απαντά στα ψέμματα Τσίπρα: Πάρε την ΥΑ που λέει πως μόνο μειώνονται οι τιμές και πες μας γιατί δεν εκδόθηκε Δελτίο Τιμών για τα φάρμακα το 2015

Το ερώτημα γιατί δεν εκδόθηκε Δελτίο Τιμών φαρμάκων το 2015, με αποτέλεσμα να κερδίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, έθεσε προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο περιθώριο της συζήτησης για τη διαφθορά, στην Ολομέλεια, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πετάει λάσπη κατά των πολιτικών αντιπάλων του. «Προκαλεί θλίψη για τη ίδια τη χώρα που αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος βλέπει κρυφά στο Παρίσι τους τραπεζίτες, τους οποίους -δήθεν- θα τιμωρούσε, ταξιδεύοντας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος -το οποίο δήθεν θα πουλούσε- και πετάει τόση λάσπη κατά των πολιτικών του αντιπάλων, έγινε πρωθυπουργός της χώρας», δήλωσε.

Σχετικά με την αναφορά του κ. Τσίπρα στις υποθέσεις διαφθοράς στον χώρο της Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως όλοι οι υπουργοί Υγείας επιθυμούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Novartis και σε όλες τις συναφείς υποθέσεις, προσθέτοντας: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα». Ταυτόχρονα, έθεσε το ερώτημα: «Γιατί κ. Τσίπρα δεν εκδώσατε Δελτίο Τιμών το 2015, αφήνοντας τις φαρμακοβιομηχανίες να κερδίσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που θα είχαν χάσει, αν κάνατε την δουλειά σας;». «Θα έρθει η ώρα που θα σας ψάξουμε και γι αυτό», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ταυτόχρονα ο Άδωνις απάντησε και στο ψέμμα του Τσίπρα ότι επί ΝΔ αυξάνονταν οι τιμές των φαρμάκων για να βγάζει λεφτά η Novartis, δημοσιεύοντας την ΥΑ που λέει πως οι τιμές ΜΟΝΟ θα μειώνονται