16 Φεβρουαρίου 2017

Έξω από τη Βουλή οι πυροσβέστες-Κατατέθηκε τροπολογία που τους δίνει 3ετή παράταση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα έχει οριστεί για σήμερα το πρωί από τους πυροσβέστες πενταετούς θητείας οι οποίοι βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια από τις 9 Φεβρουαρίου.
Πάγιο αίτημά τους αποτελεί είναι να ψηφιστεί τροπολογία με την οποία θα καταστεί εφικτή η μονιμοποίησή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα και όχι να παραταθούν οι συμβάσεις τους για τρία επόμενα χρόνια όπως σημειώνεται σε σχετικό προσχέδιο που έχουν στην διάθεσή τους.


Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Κλιμακώνουμε το δίκαιο και όμορφο αγώνα μας δίνοντας την απάντηση στα κέντρα εξουσίας, που προσπαθούν να βάλουν στο μαχαίρι τον πολύπαθο κλάδο μας. Είναι φως φανάρι ότι η παρούσα κυβέρνηση ποδοπατώντας συνταγματικά δικαιώματα και νόμους πρωί τα ξημερώματα, χτυπάει ανελέητα τον πολύπαθο κλάδο μας στέλνοντας παράλληλα για παραδειγματισμό και σωφρονισμό ένα εκκωφαντικό μήνυμα προς όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, ότι θα παρανομεί κατά το δοκούν και θα βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα τους».




Κατατέθηκε η τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης -Παράταση έως και τρία χρόνια στη θητεία τους

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.

Η τροπολογία ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι 3 έτη κατ΄ανώτατο όριο η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών οι οποίοι εντάσσονται αυτοδίκαια, με τη λήξη της παράτασης, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με ΠΔ, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται.

Προβλέπεται επίσης ότι με ΚΥΑ μπορεί η κατά τα ανωτέρω ένταξη αυτών να γίνει και πριν από την παρέλευση της πενταετίας. Επίσης ορίζεται ότι απονέμεται στους ανωτέρω, με ΠΔ, αναδρομικά από 9.2.2017, ο βαθμός πυροσβέστη αναφορικά με την επετηρίδα και τις βαθμολογικές προαγωγές αυτών.