17 Φεβρουαρίου 2017

ΚΛΑΜΑ! Βόλος: Γονείς έδειραν και πέταξαν έξω απ' το σχολείο 3 κ@λόπαιδα που έκαναν κατάληψη σε Λύκειο

Γονείς και μαθητές ήρθαν στα χέρια στην είσοδο του σχολείου. Η κατάληψη και κυρίως τα αιτήματα των μαθητών άναψαν φωτιές...

Στα χέρια ήρθαν χθες γονείς και μαθητές του Γενικού Λυκείου Αγριάς, που επιχείρησαν να συνεχίσουν για δεύτερη ημέρα την κατάληψη του σχολείου τους.
Γονείς που επιχείρησαν να σπάσουν το λουκέτο στην αυλόπορτα, συγκρούστηκαν με μαθητές που αντέδρασαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσαν γροθιές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μαθητή και του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου. Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στις 07.00 περίπου χθες το πρωί. Αφορμή για την κατάληψη αποτέλεσε η ποινή που επιβλήθηκε από το διευθυντή του σχολείου σε δύο μαθητές. Τα ακριβή αίτια της αποβολής δεν έχουν γίνει γνωστά. Άλλες πληροφορίες λένε ότι οι δύο μαθητές χτύπησαν συμμαθητή τους, άλλες ότι οι αποβληθέντες είχαν βάλει ραδιόφωνο μέσα στην τάξη και προκαλούσαν αναταραχή. Σε κάθε περίπτωση, η αποβολή των δύο μαθητών θεωρήθηκε άδικη από μερίδα συμμαθητών τους που προχθές προχώρησαν σε κατάληψη.

Το λουκέτο θα παρέμενε κλειδωμένο και χθες. Τρεις μαθητές, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν μεταβεί από νωρίς στο σχολείο και είχαν κλείσει την αυλόπορτα με αλυσίδα και λουκέτο. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών, αποτελούμενη από τέσσερα άτομα που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο, βρέθηκαν έξω από το κλειδωμένο προαύλιο για να πείσουν τους μαθητές να λήξουν την κατάληψη. Οι μαθητές φαίνεται ότι ήταν ανένδοτοι. Τότε γονείς επιχείρησαν να σπάσουν το λουκέτο. Ακολούθησε συμπλοκή.

Όπως ανέφεραν οι γονείς των μαθητών που συμμετείχαν στο επεισόδιο, δέχθηκαν επίθεση από τους τρεις μαθητές που ήταν εκείνη την ώρα στο σχολείο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων φέρεται σύμφωνα με δηλώσεις τους να δέχθηκε επίθεση με γροθιά στη μύτη του και στα πλευρά. Πληροφορίες από άλλους γονείς μαθητών κάνουν λόγο ότι γονέας ήταν εκείνος που επιτέθηκε στους μαθητές, χτύπησε έναν στη μύτη με αποτέλεσμα να ματώσει.

Τελικώς οι γονείς φαίνεται ότι κατάφεραν να σπάσουν το λουκέτο και να ανοίξουν την αυλόπορτα. Λίγο πριν τις οκτώ το πρωί, οπότε και πήγε στο σχολείο η υπεύθυνη του κυλικείου, ενημέρωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή και κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί για μάθημα. Ερωτηθείς ο διευθυντής του σχολείου Δημοσθένης Τριανταφύλλου για τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το Γενικό Λύκειο Αγριάς, δήλωσε ότι «δεν ήμουν μπροστά, δεν είδα τίποτα». «Εγώ όταν πήγα στο σχολείο, είδα ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή», είπε.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr