12 Φεβρουαρίου 2017

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΕΔΩ!Η Σαουδική Αραβία έχει απελάσει 40.000 Πακιστανούς σε 4 μήνες

Οργάνωση για τα δικαιώματα των μεταναστών, υποστήριξε ότι οι Πακιστανοί εργάτες -στην πλειοψηφία τους- εκδιώχθηκαν διότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να τους καταβάλει τους οφειλόμενους μισθούς

Μαζικές απελάσεις Πακιστανών πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Όπως έγινε γνωστό, τους τελευταίους 4 μήνες έχουν απελαθεί πάνω από 40.000 μετανάστες, οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.

Η κυβέρνηση της αραβικής χώρας ακύρωσε με απόφασή της τη βίζα παραμονής σε όσους μετανάστες θεώρησε επικίνδυνους, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας ενημέρωσαν για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα ευρείας κλίμακας.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, οι Πακιστανοί που απελάθηκαν συνδέοταν με το τρομοκρατικό δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους. Κάποιοι άλλοι απελάθηκαν ως διακινητές, αλλά και άλλα αδικήματα, όπως κλοπές και διαρρήξεις.

Ωστόσο, μία οργάνωση για τα δικαιώματα των μεταναστών, υποστήριξε ότι οι Πακιστανοί εργάτες -στην πλειοψηφία τους- εκδιώχθηκαν διότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να τους καταβάλει τους οφειλόμενους μισθούς, καθώς το ταμείο της χώρας επλήγη από την πτώση της τιμής τους πετρελαίου.