13 Φεβρουαρίου 2017

Πάνω από 50.000 αγρότες/κτηνοτρόφοι υπέγραψαν την προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού

Σε περισσότερους από 50.000 ανέρχονται ήδη οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που έβαλαν την υπογραφή τους στην προσφυγή που πρόκειται να κατατεθεί στο τέλος του Φεβρουαρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κατά του ασφαλιστικού νόμου.

Οι «κάλπες» στήθηκαν στις 8 του μηνός και θα παραμείνουν τουλάχιστον έως τις 20, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης από τη Δράμα, Χρήστος Γκόντιας, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Ο ίδιος διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι υπογραφές θα ξεπεράσουν τις 100.000 και τόνισε: «Είναι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε μεν από μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, ωστόσο πλέον έχει πάρει πανελλαδική διάσταση και αυτό επιθυμούμε.

Άλλωστε, εμείς στην Πανελλήνια δεν διεκδικούμε εύσημα, ούτε και καρέκλες, απλώς παλεύουμε για τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα». Σύμφωνα με τον κ. Γκόντια, οι δύο δικηγόροι των αγροτών εργηάζονται εντατικά, «προκειμένου να βρουν τα τρωτά σημεία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου».

Η πρωτοβουλία για την προσφυγή των αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και άλλων εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νόμου, γνωστοποιήθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη σελίδα του «Farmer Union».

«Καλούμε όλους τους Έλληνες που απασχολούνται στον κλάδο να συμμετάσχουν στην προσπάθεια που γίνεται, ανεξάρτητα με τις όποιες πολιτικές πεποιθήσεις έχουν» είπε ο κ. Γκόντιας.
Στην ανάρτηση που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνεται:

«Στο πλαίσιο της διαφορετικότητας των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, έχοντας ως γνώμονα τη νέα εποχή που ξεκινά, με την εφαρμογή των επαχθών νομοθετημάτων ασφαλιστικό-φορολογικό που θα σημάνει την πλήρη διάλυση της παραγωγικής βάσης στη χώρα, εξαντλούμε κάθε μορφή αγώνα και κάθε έννομο δικαίωμα που ως ελεύθερους πολίτες μας παρέχει το Σύνταγμα του κράτους».