10 Φεβρουαρίου 2017

Το ιδιωτικό(!) νησί που μπορείς να νοικιάσεις (μέσω Airbnb) με 370 ευρώ την βραδιά

Αν θεωρείς πως το να μείνεις σε ένα ιδιωτικό νησί συμβαίνει μόνο με δύο προϋποθέσεις, να έχεις δηλαδή κερδίσει το Τζόκερ ή να έχεις ένα πολύ «προνομιούχο» φίλο, τότε φθάνει μόνο να ρίξεις μία ματιά στην ιστοσελίδα του Airbnb για να αλλάξεις γνώμη.
Κι όμως υπάρχει ένα ιδιωτικό νησί το οποίο νοικιάζεται μέσω Airbnb (εδώ) και η τιμή του είναι πιο προσιτή απ΄ότι περιμέναμε, καθώς για να μείνεις εκεί με το ταίρι σου για μία μέρα δίνεις 370 ευρώ.


Το νησί με το όνομα «Bird» που βρίσκεται στο Μπελίζ της Κεντρικής Αμερικής υπόσχεται να σε κάνει να νιώσεις σαν βασίλισσα, έστω κι αν αυτό κρατήσει για λίγες μέρες. Το Bird Island είναι αρκετά απομακρυσμένο, καθώς για να φτάσεις εκεί θα πρέπει πρώτα να έχεις πάει στο διπλανό νησί όπου βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος θα σε πάει με το σκάφος του στην ιδιωτική σου όαση!


Με το που φτάσεις και ρίξεις μία πρώτη ματιά στο μέρος θα καταλάβεις αμέσως πως τριγύρω σου υπάρχει μόνο θάλασσα, τροπικά φυτά και δέντρα. Μάλιστα, το μοναδικό σπίτι που έχει το νησί είναι ουσιαστικά ένα απλό παραδοσιακό ξύλινο εξοχικό, αλλά έχει αρκετά παράθυρα έτσι ώστε να βλέπεις απ΄όπου σταθείς τα καταγάλανα τροπικά νερά- ακόμη κι από το κρεβάτι σου.



Πάντως, μπορεί όσοι αναζητούν την ηρεμία τους να την βρίσκουν και με το παραπάνω στο Bird Island, αλλά υπάρχουν και πιο περιπετειώδεις δραστηριότητες, όπως η εξερεύνηση των κοραλλιογενών υφάλων και τα θαλάσσια σπορ.

Το μέρος ενδείκνυται για τους νιόπαντρους, ενώ η σχετικά προσιτή τιμή του το έχει κάνει αρκετά δημοφιλές προορισμό στο διαδίκτυο.



Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως το Bird Island θα σου προσφέρει τις πιο ήσυχες και γαλήνιες διακοπές της ζωής σου.







Φωτογραφίες: Αirbnb
http://www.bovary.gr/escapes/4000/idiotiko-nisi-poy-mporeis-na-noikiaseis-meso-airbnb-me-370-eyro-tin-vradia