15 Φεβρουαρίου 2017

BINTEO-Στο νοσοκομείο θα παραμείνει ο καθηγητής του Παντείου Άγγελος Συρίγος: "Με έσωσαν οι φοιτητές από τους αντιεξουσιαστές"!

Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστήμιου Άγγελος Συρίγος που το μεσημέρι δέχτηκε επίθεση από αγνώστους στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος.



Ο καθηγητής φέρει τραύματα στο κεφάλι και κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς να νοσηλευτεί το βραδύ στο νοσοκομείο και το πρωί να εκτιμηθεί ξανά η κατάσταση της υγείας του. Την ίδια ώρα, η αστυνομία έχει συλλάβει έναν άνδρα που εμπλέκεται στο περιστατικό του ξυλοδαρμού ενώ αναζητούνται και τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του Άγγελου Συρίγου.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1.


enikos.gr

"Με έσωσαν οι φοιτητές από τους αντιεξουσιαστές"! 

Μέσα από το Ασκληπιείο της Βούλας, όπου θα περάσει το βράδυ, μίλησε ο καθηγητής του Παντείου, Άγγελος Συρίγος, για την επίθεση που δέχτηκε σήμερα (15.02.2017) από αντιεξουσιαστές. Ο καθηγητής περιέγραψε αποκλειστικά στο Newsit τα όσα συνέβησαν μέσα στο Πανεπιστήμιο.

“Λίγο μετά τη μία έβγαινα από το κτίριο του Παντείου και είδα κάποιον να γράφει κάποια συνθήματα με σπρέι στον τοίχο. Τον πλησίασα με ήρεμο τρόπο και του λέω: “σε παρακαλώ μην γράφεις στον τοίχο. Αμαρτία είναι”. Μου λέει αυτός: “δικός σου είναι ο τοίχος”; Του λέω: “είναι και δικός μου και δικός σου και όλων”.

Την ώρα εκείνοι έρχονται δυο συνάδελφοι του με ύφος ενοχλημένο και παίρνουν το σπρέι και μου βάφουν το παντελόνι μαύρο. Όπως πάνε να μου το βάψουν, σπρώχνω το χέρι του ενός και μου την “έπεσαν” και οι τρεις. Ο ένας με χτύπησε με την βάση του σπρέι που κρατούσε αλλά σε γενικές γραμμές ήταν οι φοιτητές που ήταν γύρω τριγύρω όπου έγινε το συμβάν και έτσι έληξε πολύ γρήγορα” ανέφερε ο καθηγητής Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε μιλώντας στο Newsit ότι οι δράστες δεν είναι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε χάρη στους φοιτητές το περιστατικό δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις μιας και οι δράστες ήθελαν να του κάνουν ζημιά!

“Όταν χτυπάς τον άλλον στο κεφάλι και κάνει εφτά ράμματα, zημιά θέλεις να κάνεις” τόνισε. Να σημειωθεί ότι για το περιστατικό, συνελήφθη ένας νεαρός, τον οποίο κατάφερε να ακινητοποιήσει ο καθηγητής και έγιναν δύο προσαγωγές ατόμων, που εξετάζονται.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
newsit.gr