16 Φεβρουαρίου 2017

Νέα αγωγή της κόρης του Πολ Γουόκερ: Κατηγορεί την Πόρσε για απόπειρα συγκάλυψης

Η πλευρά Walker ισχυρίζεται ότι το παράρτημα της Porsche στη Βόρεια Αμερική προσπάθησε να ανασκευάσει επιζήμιες πληροφορίες που περιέχονταν σε emails και έγγραφα και αφορούσαν το τραγικό δυστύχημα του διάσημου ηθοποιού

Για προσπάθεια συγκάλυψης και απόκρυψη πληροφοριών κατηγορεί την Porsche η κόρη του Paul Walker, Μeadow, με βάση τη νέα αγωγή που κατέθεσε αυτή την εβδομάδα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα μοντέλα «Carrera GT» της αυτοκινητοβιομηχανίας ως «επικίνδυνες παγίδες θανάτου».

Στο έγγραφο της αγωγής που βρέθηκε στην κατοχή της New York Daily News, η πλευρά Walker ισχυρίζεται ότι το παράρτημα της Porsche στη Βόρεια Αμερική προσπάθησε να ανασκευάσει επιζήμιες πληροφορίες που περιέχονταν σε emails και έγγραφα και αφορούσαν το τραγικό δυστύχημα του διάσημου ηθοποιού.  

Στην αγωγή γίνεται λόγος για ένα συγκεκριμένο email στο οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία επιχείρησε να αποκρύψει τη δήλωση ενός διευθυντή που παραδεχόταν πως οι 200 από τις 1280 Carrera GTs που παράχθηκαν παγκοσμίως, είχαν καταστραφεί ολοσχερώς μέσα στα δύο πρώτα χρόνια κυκλοφορίας.   Μιλώντας στο Wrap, ο δικηγόρος της κόρης του αδικοχαμένου χολιγουντιανού αστέρα, Jeffrey L. Milam υποστήριξε πως όταν χρειάστηκε να αλλάξει από PC σε Mac παρατήρησε την αλλαγή που είχε γίνει στο περιεχόμενο του εν λόγω email.  

«Υπέπεσε στην αντίληψή μας πως η Porsche απέκρυψε επιζήμιες αποδείξεις, οι οποίες έδειχναν πως γνώριζε ότι τα Carrera GΤ, το μοντέλο που σκότωσε τον Paul Walker, ήταν επικίνδυνο και μη ασφαλές» τόνισε ο Milam, για να προσθέσει: «Η Porsche απέκρυψε αυτή την πληροφορία από το κοινό για να προστατέψει την εικόνα της, αλλά και το brand».  

H αγωγή που κατατέθηκε υποστηρίζει πως το υποτιθέμενο αυτό «παράπτωμα» θα πρέπει να οδηγήσει στην καταδίκη της εταιρίας και στην επιβολή κυρώσεων ύψους $52.732.  

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, σε αγωγή που είχε καταθέσει η Kristine Rodas, σύζυγος του Roger Rodas που οδηγούσε το αυτοκίνητο, το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες είχε αθωώσει την εταιρία για το δυστύχημα του Paul Walker, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για τους ισχυρισμούς των εναγόντων.