15 Φεβρουαρίου 2017

ΝΔ: Οι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκουν το θράσος να καταγγέλλουν άλλους

«Οι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απολογούνται για όσα εφιαλτικά διέπραξε η κυβέρνησή τους σε βάρος του τόπου, βρίσκουν το θράσος να καταγγέλλουν άλλους», απαντά η ΝΔ στο κυβερνών κόμμα.

«Είναι, όμως, οι ίδιοι που έσυραν τη χώρα στα εφιαλτικά σενάρια του 2015 και οι ίδιοι που τα αναβιώνουν σήμερα. Είναι οι ίδιοι που έλεγαν πως εάν καθυστερήσει η αξιολόγηση "καήκαμε" και οι ίδιοι που καθυστερώντας τροφοδοτούν υπερβολικές αξιώσεις των δανειστών. Είναι οι ίδιοι που επέβαλαν το τρίτο Μνημόνιο, μέτρα 9 δισ. ευρώ, ένα αιώνιο Υπερταμείο και ένα αυτόματο κόφτη μισθών και συντάξεων», προσθέτει η ΝΔ.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγάλει ανακοίνωση για το ξεβράκωμα που έφαγε από τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικός εξευτελισμός της ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο

Για «πολιτικό εξευτελισμό της ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πολιτικός εξευτελισμός και η χυδαιότητα της ΝΔ ξεπέρασαν κάθε όριο. Έφτασαν στο σημείο να εκλιπαρούν τους Ευρωπαίους να ρίξουν την κυβέρνηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Κατά τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στο Ευρωκοινοβούλιο, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  ξεδίπλωσαν με κραυγαλέο τρόπο την τακτική του σαμποταρίσματος της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι κ.κ. Σπυράκη, Κεφαλογιάννης και Κύρτσος  αμφισβήτησαν ακόμα και τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις, τα οποία δείχνουν την ανάκαμψη όλων των δεικτών, ενώ επέλεξαν να συνταχθούν με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας:

«Συγκεκριμένα, η Μαρία Σπυράκη ισχυρίστηκε πως "παρά τους αριθμούς που παρουσιάσατε και είναι θετικοί, η καθυστέρηση στη δεύτερη αξιολόγηση ανεβάζει τον λογαριασμό". Πρόσθεσε δε πως  "εξέλιξη αυτή βαρύνει πρωτίστως την ελληνική κυβέρνηση" και ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για "τακτική αναβολής της κυβέρνησης" σε ό, τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ ο Γιώργος Κύρτσος ισχυρίστηκε πως "η κυβέρνηση έχει τη βασική ευθύνη για την καθυστέρηση", και συνέχισε λέγοντας πως "το πρόβλημα θα το λύσουμε εμείς, ελπίζουμε σύντομα, στην Ελλάδα"».

«Είναι πλέον φανερό πως η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εφαρμοστούν τα πιο εφιαλτικά σενάρια για τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς, όμως, για τη ΝΔ, τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα τις εκλέγει ο ελληνικός λαός και όχι οι ακραίοι κύκλοι των δανειστών» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.