14 Φεβρουαρίου 2017

ΘΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ! ΣΥΡΙΖΑ: Να υπάρχουν γιατροί σε ερασιτεχνικούς αγώνες για τα «δολοφονικά τάκλιν»

Ζητούν την παρουσία των «πρώτων βοηθειών» καθώς όλοι γνωρίζουν πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τα «δολοφονικά τάκλιν» είναι για σκληροτράχηλους

Την παρουσία ιατρού στους αγώνες ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, καθώς – όπως επισημαίνουν – ποδοσφαιριστές τραυματίζονται σοβαρά από «δυναμικές αγωνιστικές διεκδικήσεις».

Με άλλα λόγια οι βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος ζητούν την παρουσία των «πρώτων βοηθειών» καθώς όλοι γνωρίζουν πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τα «δολοφονικά τάκλιν» είναι για σκληροτράχηλους.

«Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας στο Νομό Τρικάλων, στον αγώνα Α.Ο. Τζούρτζιας Ασπροπόταμου - Α.Ε. Παραληθαίων, και ο οποίος εξελισσόταν στο γήπεδο της Ράξας Τρικάλων τραυματίστηκε σοβαρά ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου ομάδας, μετά από δυναμική αγωνιστική διεκδίκηση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές για να συνεχίσουν: «Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο κατέφθασε σε ελάχιστο χρόνο και προσφέρθηκε η κατάλληλη ιατρική φροντίδα στον άτυχο αθλητή. Εντούτοις, και σε αυτό το παιχνίδι όπως και στα δεκάδες άλλα που διεξάγονται κάθε Κυριακή στο Νομό Τρικάλων, οι συνθήκες προστασίας της υγείας των αθλητών είναι εξαιρετικά ελλιπείς. Συγκεκριμένα, στα γήπεδα δεν είναι διασφαλισμένη η παρουσία ιατρού, ενώ και σε ό,τι αφορά τις αθλητικές υποδομές, σαφώς και δεν εγγυώνται τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών».

Οι ίδιοι εξηγούν πως «το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αθλητικής και κοινωνικής ζωής του Νομού Τρικάλων» και ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό αν «προτίθεται να εξετάσει τρόπους βελτίωσης της ασφάλειας των αθλητών του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο Νομό Τρικάλων;»