ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ; ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΤΣΙ; Μπαλάφας: «Νέα μέτρα "παράλογα", αντίθετα από τις αρχές μας δεν θα γίνουν δεκτά»

Την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει και μάλιστα με θετικό πρόσημο εξέφρασε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος μάλιστα προβλέπει εκ νέου νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τάσσεται υπέρ των ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων αποκλείοντας ωστόσο συνεργασία με τη ΝΔ. «Δεν μπορεί να πάμε σε τεχνητές συγκολλήσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπαλάφας εκφράζει ανησυχία για την ενδυνάμωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο του λαϊκισμού και των φωνών που τάσσονται κατά του ενιαίου νομίσματος και αναδεικνύει το ερώτημα «μήπως πρέπει και όσοι στην Ευρώπη υπερασπίζονται το ενιαίο νόμισμα να συζητήσουν και για ενιαίες πολιτικές». «Μήπως εκτός από το νόμισμα πρέπει να δούμε και θέματα ανάπτυξης, στήριξης επενδύσεων, αντιμετώπισης της ανεργίας και βεβαίως αντιμετώπισης του προσφυγικού;».

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου που δέχθηκαν τις μεγάλες προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, σημειώνει ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν επιτρέπει τη μεταφορά στην ενδοχώρα προσφύγων αν δεν έχει ολοκληρωθεί με θετική έκβαση το αίτημα ασύλου τους. Ωστόσο σημειώνει η Υπηρεσία Ασύλου έχει τριπλασιαστεί, υπάρχει αύξηση τόσο του προσωπικού όσο και του αριθμού των αποκεντρωμένων υπηρεσιών ασύλου, γεγονός που «θα λειτουργήσει καταλυτικά στην επιτάχυνση των διαδικασιών για το άσυλο στον πρώτο βαθμό». «Ευελπιστούμε, τα νησιά μετά το Πάσχα καθημερινά θα έχουν αισθητά μειωμένο πληθυσμό από όσο είχαν στις αρχές του χρόνου», προσθέτει.
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ; ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΤΣΙ; Μπαλάφας: «Νέα μέτρα "παράλογα", αντίθετα από τις αρχές μας δεν θα γίνουν δεκτά» ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ; ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΤΣΙ; Μπαλάφας: «Νέα μέτρα "παράλογα", αντίθετα από τις αρχές μας δεν θα γίνουν δεκτά» Reviewed by Dexi Extrem on 11:45 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: