ΟΣΟΙ ΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΣΟΦΗΣΤΕ! Νέοι περιορισμοί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση για αγροτικούς και ειδικευόμενους γιατρούς

Νέοι περιορισμοί τέθηκαν στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για τους αγροτικούς ιατρούς, τους ιατρούς χωρίς ειδικότητα και τους ειδικευόμενους ιατρούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που ζουν σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές και εξαρτώνται για τη φαρμακευτική τους περίθαλψη κυρίως από αυτές τις τρεις κατηγορίες γιατρών.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, δεν  είναι δυνατή πλέον η χορήγηση επαναλαμβανόμενων συνταγών από αγροτικούς, ειδικευόμενους και γιατρούς χωρίς ειδικότητα. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως οι χρονίως πάσχοντες θα πρέπει να διαθέτουν -και να την προσκομίζουν-  γνωμάτευση από ειδικό γιατρό προκειμένου να λάβουν την ιατρική συνταγή από τους γιατρούς που στελεχώνουν τα αγροτικά ή περιφερειακά ιατρεία.

Τι προβλέπεται για γιατρό αγροτικό ή άνευ ειδικότητας

Στην περίπτωση που ο γιατρός που συνταγογραφεί είναι αγροτικός ή άνευ ειδικότητας, τότε μπορεί να καταχωρεί απλές συνταγές με ποσότητα φαρμάκου έως 1 τεμάχιο.

Προκειμένου να καταχωρήσει συνταγή για χρόνια πάθηση, δηλαδή θεραπεία μηνός, θεραπεία δίμηνη και επαναλαμβανόμενες συνταγές (έως και τρίμηνες), θα πρέπει να δηλώσει στο σύστημα την ύπαρξη γνωμάτευσης από ιατρό ειδικότητας. Συνεπώς ο ασφαλισμένος θα πρέπει να έχει φροντίσει να λάβει τη σχετική γνωμάτευση από τον ειδικευμένο γιατρό.

Εάν έχει καθοριστεί χρόνια πάθηση (δηλαδή θεραπεία μηνός, θεραπεία διμήνου και επαναλαμβανόμενες έως και τρίμηνες συνταγές), τότε η ποσότητα φαρμάκου καθορίζεται ως συνήθως, δηλαδή από 1 έως 10 τεμάχια.

Εάν έχει καθοριστεί ότι η συνταγή περιέχει μονοδοσικά φάρμακα, τότε η ποσότητα φαρμάκου καθορίζεται ως συνήθως, δηλαδή από 1 έως 120 τεμάχια.

Τι προβλέπεται για ειδικευόμενο γιατρό

Στην περίπτωση που ο γιατρός είναι ειδικευόμενος, τότε μπορεί να καταχωρεί απλές συνταγές με ποσότητα φαρμάκου έως 1 τεμάχιο.

Προκειμένου να καταχωρήσει συνταγή για θεραπεία μηνός, θα πρέπει να δηλώσει στο σύστημα την ύπαρξη γνωμάτευσης από ιατρό ειδικότητας.

Δεν έχει τη δυνατότητα έκδοσης συνταγής για θεραπεία δίμηνη ή επαναλαμβανόμενης συνταγής.

Εάν έχει καθοριστεί χρόνια πάθηση (δηλαδή θεραπεία μηνός), τότε η ποσότητα φαρμάκου καθορίζεται ως συνήθως, δηλαδή από 1 έως 10 τεμάχια.

Παναγιώτα Καρλατήρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΟΣΟΙ ΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΣΟΦΗΣΤΕ! Νέοι περιορισμοί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση για αγροτικούς και ειδικευόμενους γιατρούς ΟΣΟΙ ΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΣΟΦΗΣΤΕ! Νέοι περιορισμοί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση για αγροτικούς και ειδικευόμενους γιατρούς Reviewed by Dexi Extrem on 19:54 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: