14 Φεβρουαρίου 2017

Ποια είναι η πραγματική αμοιβή των πορν@στάρ

Το πώς λειτουργεί η βιομηχανία πορνό αποτελεί ένα μυστήριο για όσους βρίσκονται έξω από αυτόν τον χώρο. Ενώ στους περισσότερους αρέσει να βλέπουν ταινίες π@ρνό, αδιαφορούν συνήθως για τους ηθοποιούς και τους συντελεστές.
Το ερώτημα όμως είναι γιατί οι άνθρωποι αποφασίζουν να γίνουν πορνοστάρ και πόσο πληρώνονται;

Ο Βρετανός Derek Hay, είναι συνιδρυτής της LA Direct Models η οποία δημιουργήθηκε το 2000 και εξηγεί τι συμβαίνει στην βιομηχανία πορνό και ποιες είναι οι αμοιβές των ηθοποιών.

Όπως αναφέρει μιλώντας στον Independent, για τους ενήλικους συντελεστές δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη αμοιβή. Εξαρτάται από το τί είναι διατεθειμένοι να κάνουν. Σε μια ταινία όπου παίζει ένας άνδρας και μια γυναίκα, η αμοιβή ανέρχεται στα 1.000 περίπου δολάρια. Σε μια ταινία που συμμετέχουν δυο γυναίκες η αμοιβή ανέρχεται στα 700-800 δολάρια.

Οι τιμές κυμαίνονται προς τα πάνω ή προς τα κάτω κατά 10 έως 20% ανάλογα με το αν είναι γνωστός ο ηθοποιός.

Ωστόσο, για ορισμένες σκηνές οι αμοιβές μπορούν να αυξηθούν σημαντικά αν ζητηθεί στον ηθοποιό να συμμετέχει σε μια σεξουαλική πράξη που δεν την έχει κάνει στο παρελθόν, δίνοντάς του με αυτό τον τρόπο περισσότερα κίνητρα.

Για παράδειγμα, οι αμοιβές μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 2.000 – 6.000 δολάρια.

«Στην βιομηχανία μας υπάρχουν κάποιες αρκετά τυποποιημένες τιμές, αλλά το τί κάνει μια κοπέλα κατά τη διάρκεια ενός έτους, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτήν, τα χαρακτηριστικά της και τις υπηρεσίες που προσφέρει» αναφέρει ο Derek Hay.

«Δεν νομίζω ότι οι ενήλικοι πορνοστάρ βγάζουν περισσότερα χρήματα από αυτά που το ευρύ κοινό πιστεύει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς, ακόμη και τα μεγαλύτερα αστέρια, οι οποίοι βγάζουν περισσότερα από μισό εκατομμύριο το χρόνο, αλλά αν κάποια από τα κορυφαία αστέρια βγάζουν 300.000-400.000 δολάρια ετησίως, τότε αυτά είναι αρκετά χρήματα από αυτά που πιστεύουν οι περισσότεροι» καταλήγει ο Hay.