15 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Έξαλλος Χωμενίδης με τον λαϊκισμό: «Δεν μπορώ ν’ ακούω μαλ@κίες ότι άνθρωποι τρώνε απ' τα σκουπίδια»... τον διαψεύδει όμως η Καινούργιου

«Αν αυτό το αποκαλείτε δημοσιογραφία, είναι ντροπή σας και προσβολή στη συγγραφέα.»

Ο Χρήστος Χωμενίδης ήταν ανάμεσα στους ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου «Ας ζήσει και κανένας» της Κατίνας Δημητρίου Ψαριανού, το οποίο αφορά στην ιστορία μιας κοπέλας στον εμφύλιο.

«Το ενδιαφέρον με το βιβλίο είναι συγκλονιστικά ειλικρινές, δηλαδή μιλάει για μια νέα κοπέλα 16 χρονών, η οποία βρίσκεται σε μια κατάσταση εντελώς ακατανόητη για εμάς. Το γεγονός ότι έτρωγαν σκουλήκια, ωμά μακαρόνια» ξεκίνησε να λέει σε δηλώσεις του ο συγγραφέας, ωστόσο η ερώτηση της Ανθής Βούλγαρη στη συνέχεια, τον έβγαλε εκτός εαυτού:

«Και σήμερα όμως ο κόσμος τρώει σκουπίδια. Πολύς κόσμος.»

«Στην Ινδία να πάτε να δείτε κόσμο να τρώει σκουπίδια, εδώ δεν τρώει κανείς σκουπίδια. Είναι ντροπή αυτό που είπατε. Είναι προσβολή στην αντάρτισσα αυτό που είπατε, ότι τρώει σήμερα ο κόσμος σκουπίδια. Εμάς οι γονείς και οι παππούδες μας ήταν εκεί πέρα. Να έχουμε κάποια αντίληψη της ιστορίας. Προσβάλλατε τη συγγραφέα» απάντησε ο Χρήστος Χωμενίδης.

«Διορθώστε με, μια ερώτηση σας κάνω. Ο κόσμος δεν ψάχνει στους σκουπιδοτενεκέδες σήμερα;»

«Κάποιοι άνθρωποι ψάχνουν κάποια στιγμή στους σκουπιδοτενεκέδες. Δεν τρώει ο κόσμος σκουπίδια. Αν αυτό το αποκαλείτε δημοσιογραφία, είναι ντροπή σας και προσβολή στη συγγραφέα.»

«Δεν θέλω να προσβάλω τη συγγραφέα. Δεν είναι υβριστικό αυτό που σας είπα.»

«Είναι υβριστικό, αν δεν το καταλαβαίνετε κακό δικό σας» είπε φεύγοντας ο συγγραφέας, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην παρουσίαση στη συνομιλία που είχαν με τη δημοσιογράφο και ακολούθησε δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης.

Έξαλλη η Κατερίνα Καινούργιου με όσα παρακολούθησε: «Κύριε Χωμενίδη που ζείτε; Στο Κολωνάκι μόνο πηγαίνετε για καφέ; Ακόμα και στο Κολωνάκι οι άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια. Γιατί εγώ μένω στην Κηφισιά και από κάτω από το σπίτι μου ακριβώς, υπάρχει οικογένεια που έρχεται και ψάχνει στα σκουπίδια και με πιάνει η καρδιά μου και ντρέπομαι που ανεβάζω τις σακούλες από το σούπερμαρκετ και μου έρχεται να τις δώσω όλες. Που ζείτε κύριε Χωμενίδη;»