10 Φεβρουαρίου 2017

Ελπίδες για τα «ΝΕΑ» - Θετικές οι τράπεζες για το ξεμπλοκάρισμα τραπεζικού λογαριασμού

Θετικές εμφανίστηκαν οι πιστώτριες τράπεζες του ΔΟΛ στο «ξεμπλοκάρισμα» του ενός και μοναδικού τραπεζικού λογαριασμού που μπορεί να δώσει ζωή στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ», αφού εάν δεν κλείσει το φύλλο, δεν θα απαξιωθεί ως περιουσιακό στοιχείο.
«Η διακοπή της κυκλοφορίας των εφημερίδων συνιστά ουσιαστική υποβάθμισης της αξίας του περιουσιακού στοιχείου που δεσμεύσαμε», υποστήριξαν οι δικηγόροι των τεσσάρων τραπεζών, σε μία κατάμεστη δικαστική αίθουσα, όπου συζητήθηκε η νέα αίτηση των εργαζομένων με την οποία ζητούν την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού για να αγοραστεί χαρτί και να μπορέσουν να τυπωθούν ξανά οι εφημερίδες.

Φωτογραφία: EUROKINISSI

΄Όπως είπαν οι δικηγόροι των τραπεζών, από την εκποίηση αυτής της περιουσίας (των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΔΟΛ) στοχεύουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους. Συνεπώς εάν η επιχείρηση μπορέσει να λειτουργήσει μέσω του ανοίγματος του τραπεζικού λογαριασμού, διευκολύνεται ο εκπλειστηριασμός σε καλύτερη αξία προς όφελος των πιστωτών και των εργαζομένων.


Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των εργαζομένων και των σωματείων, υποστήριξαν ότι η διακοπή της κυκλοφορίας των εφημερίδων (έντυπων και ηλεκτρονικών) και των περιοδικών και της εκπομπής του ραδιοφώνου αποτελεί βλαπτική συνέπεια για την επιχείρηση. Όπως είπαν «η κυκλοφορία των εφημερίδων είναι απαραίτητο στοιχείο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των τραπεζών και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 7 μήνες. Και η διακοπή της κυκλοφορίας των ιστορικών εφημερίδων λόγω ελλείψεως χαρτιού, απαξιώνει την αξία της επιχείρησης που αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο, από την εκποίηση του οποίου, οι τράπεζες αναμένουν να καλύψουν τη ζημία από τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί».

Η απόφαση της προέδρου Πρωτοδικών αναμένεται το πρωί της Δευτέρας