02 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Παρέμβαση Μ. Κεφαλογιάννη για διόρθωση Έκθεσης του ΕΚ που αναφέρει τα Σκόπια σαν "Μακεδονία"

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Έκθεσης Προόδου των Σκοπίων στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Η Έκθεση Προόδου για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στον τίτλο της αναφέρεται και σωστά στη διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία του κράτους αυτού  ως FYROM. Αυτή είναι η επίσημη θέση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτή τη  θέση εξέφρασε ρητά την προηγούμενη εβδομάδα και ο πρόεδρος Αντόνιο Ταγιάνι. Παρόλα αυτά σε ελάχιστα σημεία μέσα στο κείμενο της Έκθεσης τα Σκόπια αναφέρονται σαν «Μακεδονία». Κάτι που είναι απαράδεκτο και πρέπει άμεσα τα σημεία αυτά να αφαιρεθούν.

Και μία ακόμη πολύ σημαντική επισήμανση. Το ζήτημα τη ονομασίας του κράτους αυτού δεν είναι ένα διμερές πρόβλημα μεταξύ της Ελλάδος και των Σκοπίων. Είναι ένα διεθνές πρόβλημα. Θυμίζω τα σχετικά Ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών 817/93 και 845/93. Καλούμε, λοιπόν άμεσα τον εισηγητή να κάνει την απαραίτητη διόρθωση στην Έκθεση Προόδου.»

Δείτε το βίντεο της παρέμβασης: