02 Φεβρουαρίου 2017

Βίντεο: Λάθρο κάνουν μπάνιο στα παγωμένα απόβλητα της ΔΕΗ στη Λέσβο

Απίστευτες καταστάσεις διαδραματίζονται στο νησί της Λέσβου με πρωταγωνιστές μετανάστες οι οποίοι πλένονται στα παγωμένα νερά, ακριβώς στο σημείο που αδειάζει τα λύματά του το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα ενός νεαρού μετανάστη, που προφανώς μένει μέσα στο εγκαταλελειμμένο που βρίσκεται απέναντι από τη ΔΕΗ, ο οποίος έκανε μπάνιο στα παγωμένα νερά – απόβλητα του εργοστασίου, που καταλήγουν στη θάλασσα.

Παλαιότερα είχαν επιβληθεί κάποια πρόστιμα στον οργανισμό. Μάλιστα μετά από το ρεπορτάζ μας, είχαν ληφθεί κάποια μέτρα, ώστε να μη μολύνεται η θαλάσσια περιοχή.

Είχαν τοποθετηθεί κάποια φίλτρα–δίχτυα, τα οποία όπως θα δείτε στο βίντεο – ντοκουμέντο που σας δημοσιεύουμε, βρίσκονται ακόμα και σήμερα εκεί, αλλά  έχουν καταστραφεί ολοσχερώς χωρίς να αντικατασταθούν και βρίσκονται παρατημένα στις όχθες του μικρού ποταμού.

Λίγο πιο πέρα, δύο ακόμα μετανάστες ψαρεύουν με τα καλάμια τους, αγνοώντας προφανώς τους όποιους κινδύνους ελλοχεύουν για την υγεία τους, τα αλιεύματα από τη συγκεκριμένη περιοχή.