12 Φεβρουαρίου 2017

Μπακογιάννη: Να ποινικοποιηθεί το χάσιμο χρόνου στη διαπραγμάτευση

Την ευχή και την ελπίδα να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παρατήρησε όμως ότι δεν βλέπει σταθερές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

«Απαιτείται σοβαρότητα, αξιοπιστία και αίσθημα ευθύνης και όχι καουμποϊλίκια και τσαρλατανισμοί, γιατί στο τέλος το ''μάρμαρο'' το πληρώνουν οι πολίτες», τόνισε ακόμη, σε συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο».

Εκφράζοντας την άποψη ότι θα έπρεπε να έχει ποινικοποιηθεί το χάσιμο χρόνου στη διαπραγμάτευση, η κ. Μπακογιάννη, πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση με την πρακτική της ενθαρρύνει την άποψη ότι το ευρώ είναι βαρύ νόμισμα για την Ελλάδα». Αναφερόμενη στο σενάριο η κυβέρνηση να περιμένει τις γερμανικές εκλογές, σημείωσε ότι «η σύνθεση του νέου κοινοβουλίου στη Γερμανία θα είναι πιο πιεστική για τη χώρα και τα συμφέροντά μας» και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός έχει τρεις επιλογές: ψήφιση νέων μέτρων, εκλογές ή παράταση της διαπραγμάτευσης και επανάληψη του καλοκαιριού του 2015.

«Το πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα είναι ότι όποιο μανδύα και να βάλει, ο βασιλιάς είναι γυμνός», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη και ξεκαθάρισε ότι «η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν είναι à la carte».