Με κατσαρόλες υποδέχτηκαν άπλυτοι τον Φιγιόν σε περιοδεία-«Φέρε πίσω τα λεφτά»

Μια ομάδα διαδηλωτών υποδέχτηκε τον Φρανσουά Φιγιόν την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, στο δημαρχείο της πόλης Τουρκουάν, στη βόρεια Γαλλία, φωνάζοντας «Φιγιόν, φέρε πίσω τα λεφτά» και «Ο Φιγιόν στη φυλακή».

Συνεχίζονται οι περιπέτειες του υποψηφίου προέδρου της Δεξιάς κατά τις περιοδείες του. Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τις αργομισθίες της συζύγου του και κάποιων από τα παιδιά του, ο Φρανσουά Φιγόν γίνετει δεκτός με διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις εναντίον του, αλλά δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει. Την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, έκανε περιοδεία στην πόλη Τουρκουάν όπου τον υποδέχτηκαν διαδηλωτές, κρατώντας κατσαρόλες στα χέρια, τις οποίες χτυπούσαν και φώναζαν συνθήματα.

«Φιγιόν, φέρε πίσω τα λεφτά», φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν «Ο Φιγιόν στη φυλακή», ενώ υπήρξαν και στιγμές έντασης με την αστυνομία.

«Γεννήθηκα στο Τουρκουάν. Εδώ είναι το δημαρχείο μας, πληρώνω τους φόρους μου, λοιπόν σταματήστε να μας τσαντίζετε», φώναξε ένας διαδηλωτής, ενώ κάποιος άλλος δήλωσε «αυτή η πόλη δεν ανήκει στους λωποδύτες».

Τον Φρανσουά Φιγιόν υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης Gérald Darmanin, στον οποίο επιτέθηκαν οι διαδηλωτές, φραστικά.