03 Φεβρουαρίου 2017

Συναγερμός στο Παρίσι – Στρατιώτης πυροβόλησε άνδρα έξω από το Λούβρο - ΒΙΝΤΕΟ


Στρατιώτης άνοιξε πυρ σε άνδρα που προσπάθησε να του επιτεθεί με μαχαίρι φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» - Ο άνδρας προσπάθηκε να μπει στο μουσείο από κατάστημα στο υπόγειο - Εκκενώθηκε η γύρω περιοχή - Κλειστός ο σταθμός του μετρό

Για σοβαρό περιστατικό ασφαλείας στο Λούβρο μιλά η γαλλική αστυνομία καθώς σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές ένας στρατιώτης άνοιξε πυρ σε άνδρα που προσπάθησε να του επιτεθεί με μαχαίρι φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος), όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μια πηγή είπε πως ο άνδρας προσπάθησε να μπει στο υπόγειο κατάστημα του μουσείου κρατώντας δύο ύποπτα σακίδια και είχε επιτεθεί σ' έναν άλλον στρατιώτη πριν πυροβοληθεί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η περιοχή εκκενώνεται. Η περιοχή γύρω από το μουσείο έχει αποκλειστεί από πολυάριθμους αστυνομικούς που φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως «σοβαρό περιστατικό δημόσιας ασφάλειας βρίσκεται σε εξέλιξη στη συνοικία του Λούβρου στο Παρίσι, προτεραιότητα στην επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και πρώτων βοηθειών».

Μια εκπρόσωπος του Λούβρου δήλωσε πως το μουσείο είναι «κλειστό αυτή τη στιγμή», αλλά δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι εκκενώθηκε.

Επίσης για λόγους ασφαλείας, ο σταθμός του μετρό «Palais Royal - Musée du Louvre» έκλεισε για το κοινό.

Ο άνδρας φέρεται να τραυματίστηκε βαριά από τα πυρά ενώ όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, οι ύποτες βαλίτσες δεν περιείχαν εκρηκτικά.