14 Φεβρουαρίου 2017

Σάλος με το βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν

Της Μαρίας Δεναξά [Αυτής της τέλειωσαν τα μεγαλεία MEGA και ξέπεσε στον enikos αφού ως γνωστόν ο Χατζηνικολάου μαζεύει όποιον ΣΥΡΙΖΑίο μείνει άνεργος]

Την περηφάνια της που είναι Γαλλίδα, δηλώνει μέσα από ένα βιντεοκλίπ η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν. Το βιντεοκλίπ κυκλοφόρησε αντί διαφημιστικού σποτ για την έναρξη της προεκλογικής της εκστρατείας.
Άλλοτε με θέα την θάλασσα, άλλοτε κάνοντας βόλτα στην παραλία αγναντεύοντας τον ορίζοντα κι άλλοτε ξεφυλλίζοντας ένα άλμπουμ με οικογενειακές φωτογραφίες, η Μαρίν Λεπέν, μέσα από τις εικόνες αποκαλύπτει στιγμιότυπα από την προσωπική αλλά και επαγγελματική της ζωή, ενώ παράλληλα προβάλλει το έργο της και το όραμα της για την Γαλλία. Το βιντεοκλιπ διάρκειας δυο λεπτών και είκοσι δευτερολέπτων, θυμίζει διαφημιστικό σποτ χολιγουντιανής ταινίας, με καλογυρισμένες εικόνες και συναισθηματικά φορτισμένη μουσική. Στα πλάνα η Μαρίν Λεπέν, βρίσκεται στο πηδάλιο ενός σκάφους, είτε στον πάγκο ενός καφέ, περπατά μόνη της σε μια έρημη παραλία ή στην πλατεία του Τροκαντερό στο Παρίσι, θέλοντας να δείξει ότι αντιπροσωπεύει το πρόσωπο της σημερινής Γαλλίας.

«Απ όσο μπορώ να θυμηθώ, ένιωθα πάντα ένα σπλαχνικό πάθος για την χώρα μας και την ιστορία της», ακούμε να διηγείται η Μαρίν Λεπέν που αναγνωρίζει τη Γαλλία ως «ένα κράτος που δεν υποβάλλεται». Η αρχηγός του ακροδεξιού Μετώπου συστήνεται ως μια γυναίκα που αισθάνεται «σαν εξτρεμιστική βία τους περιορισμούς της ελευθερίας που πολλαπλασιάζονται μέσα από την ανάπτυξη του ισλαμιστικού φονταμενταλισμού». Τονίζει επίσης πως «ως μητέρα ανησυχεί «για την κατάσταση της χώρας και του κόσμου που θα αφήσουμε ως κληρονομιά στα παιδιά μας». Σαν δικηγόρος στο επάγγελμα η Μαρίν Λεπέν, διατηρεί όπως λέει «τον σεβασμό στις δημόσιες ελευθερίες». Το βιντεοκλίπ κλείνει με την Μαρίν Λεπέν, να δηλώνει «έντονα περήφανη και προφανώς Γαλλίδα». Ένα υστερόγραφο που θίγει το θέμα της εθνικής ταυτότητας το οποίο είναι και το κυριότερο της όπλο της ακροδεξιάς πολιτικού σ αυτή την προεκλογική εκστρατεία.

Στο πέρασμα των εικόνων η μουσική γίνεται πιο έντονη και επιβλητική, με την Μαρίν Λεπέν να δίνει έμφαση στον «πόνο» της Γαλλίας και τις προσβολές που δέχεται. Μπορεί κάποιος να αισθανθεί το χάος που επέρχεται και η Λεπέν τοποθετείται ως «η λύση για μια πραγματική επιλογή πολιτισμού» και πάνω απ όλα σαν την προσωπικότητα εκείνη που θα βάλει τάξη στη Γαλλία. Μια Γαλλία που η Μαρίν Λεπέν επιθυμεί «περήφανη, ευημερούσα, βιώσιμη, δίκαιη», όχι για εκείνην αλλά «για τον λαό».

Δείτε το βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν:


Η προεκλογική πρωτοτυπία της Μαρίν Λεπέν, γρήγορα έγινε παρωδία από τους χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Σε βιντεοκλίπ παρωδία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, η Μαρίν Λεπέν βρίσκεται στο πηδάλιο του Τιτανικού, ενώ στο οικογενειακό άλμπουμ που ξεφυλλίζει περίοπτη θέση έχει η φωτογραφία του Χίτλερ.
«Στο Εθνικό Μέτωπο δεν είμαστε Ναζί, μόνο λίγο. Παρατηρώ τα σύνορα και βλέπω ότι δεν είναι ωραία. Θα τα αναθεωρήσω οδηγώντας το πλεούμενο. Πολλοί έγχρωμοι που πρέπει να την “κάνουν”. Έγινα δικηγόρος για να τους καταδικάζω καλύτερα. Δυσκολεύομαι να διασκεδάσω το βράδυ γιατί είναι αλήθεια πως φοβάμαι το μαύρο. Δεν παίρνω το μετρό, κυνηγάω τους άραβες με το ελικόπτερο μου. Θέλω μόνο ξανθούς μπροστά από τον πύργο του Άιφελ. Δεν παίρνω ταξί Ουμπερ, αν ο σοφέρ ονομάζεται Καμέλ. Και λέω μύθους στα ΜΜΕ λέγοντας ότι φώναξε Αλλαχού Ακ Μπαρ. Αλλάχ, Αλλάχ το Εθνικό Μέτωπο. Αλλάχ, Αλλάχ ο ρατσισμός είναι μπανάλ. Αλλάχ, Αλλάχ» είναι οι στίχοι του τραγουδιού που συνοδεύουν το βίντεο που σατιρίζει τη Λεπέν.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ Marine 2017, Twitter/ Aftrapistan
enikos.gr