15 Φεβρουαρίου 2017

Καταδικάζεται η σύμβουλος του Τραμπ γιατί διαφήμισε τα ρούχα της Ιβάνκα [βίντεο]

Το Γραφείο Ηθικής της Αμερικανικής κυβέρνησης (OGE) έκρινε την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, ότι η σύμβουλος του Τραμπ Κελυάν Κονγουέη «παραβίασε» τους κανόνες όταν καλούσε τους Αμερικανούς να αγοράζουν προϊόντα της Ιβάνκα Τραμπ στο κανάλι Fox.

«Πρόκειται για καθαρή παραβίαση της απαγόρευσης να χρησιμοποιεί κάποιος τη θέση του», εκτίμησε το  OGE σε επιστολή που έστειλε στον υπεύθυνο για θέματα ηθικής του Λευκού Οίκου. Στην επιστολή αναφέρεται ότι η διοίκηση «θα πρέπει να σκεφθεί τα μέτρα που θα λάβει εναντίον της» και προσθέτει ότι οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης «πρέπει να χρησιμοποιούν τη θέση τους για τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού και όχι για τα προσωπικά τους συμφέροντα».
Η Κελυάν Κονγουέη ενθάρρυνε τους Αμερικανούς, την περασμένη εβδομάδα να πάνε να αγοράσουν τα προϊόντα της κόρης του προέδρου, τα οποία η αλυσίδα καταστημάτων Nordstrom σταμάτησε να πουλάει.


«Πάτε να αγοράσετε τα προϊόντα της Ιβάνκα» δήλωσε ζωντανά στον αέρα του καναλιού Fox η Κονγουέη, μπροστά στον Λευκό Οίκο, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου. Την προηγούμενη ημέρα, ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος είχε επικρίνει με ένα τουίτ τα καταστήματα Nordstrom για την απόφασή τους να σταματήσουν να διαθέτουν την κολεξιόν ρούχων και κοσμημάτων της κόρης του Ιβάνκα.
«Σιχαίνομαι να βγαίνω για ψώνια, αλλά θα πάω να αγοράσω τα προϊόντα της σήμερα», πρόσθεσε η Κονγουέη. «Είναι μια εκπληκτική κολεξιόν. Κι εγώ έχω πολλά προϊόντα της. Θα κάνω δωρεάν διαφήμιση: πηγαίνετε σήμερα να αγοράσετε κι εσείς, θα τα βρείτε στο ίντερνετ!».