16 Φεβρουαρίου 2017

Απέσυρε ο Ε. Αποστόλου διάταξη που επέτρεπε την διάθεση «ληγμένων» φυτοφαρμάκων

Οι έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ ανάγκασαν τον αρμόδιο Υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου να αποσύρει από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών διάταξη με την οποία καταργείται ο νόμος περί απαγόρευσης διάθεσης φυτοφαρμάκων των οποίων έχει λήξει η ημερομηνία χρήσης.

Μάλιστα, ο κ. Αποστόλου προχώρησε στη συγκεκριμένη αλλαγή την τελευταία στιγμή,  λίγες ώρες πριν ψηφιστεί στο σύνολό του το νομοσχέδιο. «Η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει πριν ένα χρόνο να περάσει από τη Βουλή παρόμοια διάταξη – ρουσφέτι και υπό την πίεση της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την είχε αποσύρει», σημείωνε το ΠΑΣΟΚ, καλώντας την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να την αποσύρει.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη καταργείται και το παρατηρητήριο τιμών των γεωργικών φαρμάκων καθώς και η υποχρέωση των εμπόρων φυτοφαρμάκων να υποβάλλουν κατ’ έτος στη Στατιστική Εθνική Αρχή τους επίσημους τιμοκαταλόγους χονδρικής πώλησης και τις ετήσιες μεταβολές τιμών των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και των σκευασμάτων φυτοπροστασίας.

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφέροντα δεκάδων εκατομμυρίων και βάζει σε κίνδυνο την υγεία των αγροτών και των καταναλωτών. Όλα τα παραπάνω γίνονται με την ευγενή χορηγία του δήθεν οικολόγου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΑΑΤ», τονίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

http://www.liberal.gr/arthro/115936/oikonomia/agrotiki-oikonomia/apesure-o-e-apostolou-diataxi-pou-epetrepe-tin-diathesi-isonligmenonsin-futofarmakon.html