03 Φεβρουαρίου 2017

ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ; Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΝΙΓΕ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΚΟΜΑ; Ακτιβιστές έγραψαν στην είσοδο του υπ Εσωτερικών: «υπουργείο δολοφόνων»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους πρόσφυγες στην πλατεία Κλαυθμώνος - Άπλωσαν ρούχα στο πεζοδρόμιο που συμβολίζουν πτώματα μεταναστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη αριστερών συλλογικοτήτων και αλληλέγγυοι στην πλατεία Κλαυθμώνος, διαμαρτυρώμενοι για τους τρεις θανάτους προσφύγων στο hot spot της Μόριας.
Νεαροί ακτιβιστές ζωγράφισαν με κόκκινη μπογιά την είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών γράφοντας: «murder ministry» ενώ άπλωσαν και ρούχα στο πεζοδρόμιο που συμβολίζουν τα πτώματα των προσφύγων. Μάλιστα κρέμασαν πανό στο οποίο αναγράφεται η φράση «τους πνίγουν στη στεριά».

Φωνάζοντας συνθήματα: «οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι», ζητούν μεταξύ άλλων να δοθεί άσυλο και προστασία στους πρόσφυγες, ανοιχτά σύνορα, κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, ανθρώπινες συνθήκες στέγασης μέσα στις πόλεις, σίτιση, θέρμανση, περίθαλψη, πρόνοια αλλά και ίσα δικαιώματα σε μόρφωση και δουλειά.

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι στο hot spot της Μόριας στην προσπάθειας τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι.





Μαρία Κατσή, Φωτογραφίες: William Faithful
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ