02 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙΑ! ΗΠΑ: Μαθητές χαιρετούν ναζιστικά φωνάζοντας «Χάιλ Χίτλερ, Χάιλ Τραμπ»

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της λήψης μιας σχολικής φωτογραφίας και υποτίθεται ότι ήταν απάντηση σε ανάλογο ρατσιστικό περιστατικό μαύρων

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η έμπνευση μιας ομάδας Τεξανών μαθητών να ποζάρουν για την καθιερωμένη σχολική φωτογραφία τους υψώνοντας το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό και φωνάζοντας «Χάιλ Χίτλερ, Χάιλ Τραμπ».

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Λύκειο Cypress Ranch στο Χιούστον, και σε αυτό φέρονται να συμμετείχαν περίπου οι 20 από τους 70 μαθητές της τάξης που πόζαραν για τη φωτογραφία. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, επρόκειτο για τελειόφοιτους, οι οποίοι «αντέδρασαν» με αυτόν τον τρόπο στην χειρονομία υψωμένης γροθιάς που έκανε μια ομάδα Αφροαμερικανών μαθητριών, συμβολίζοντας τη «μαύρη δύναμη».


Σύμφωνα με αναρτήσεις των εξοργισμένων συμμαθητών τους στα social media, οι οποίες περιλάμβαναν και φωτογραφίες από το επεισόδιο, οι καθηγητές που ήταν παρόντες δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν τις χειρονομίες και τα ναζιστικά συνθήματα.

Το σχολείο δεν έχει ακόμα προβεί σε επίσημες δηλώσεις σχετικά με το περιστατικό, ωστόσο φρόντισε να αποστείλει μία ενημέρωση στους γονείς, με την οποία τους ενημερώνει ότι διεξάγει έρευνα για το συμβάν.