14 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΣΥΡΙΖΑ! Ρύθμιση – σκάνδαλο επιτρέπει την διάθεση ληγμένων γεωργικών φαρμάκων

Πρόκειται για το άρθρο 35 που θα εισαχθεί σήμερα για συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή - Δείτε τι καταγγέλλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Για ρύθμιση σκάνδαλο σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ευνοεί φύτο-φαρμακοβιομηχανίες και εμπόρους γεωργικών φαρμάκων κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Πρόκειται για το άρθρο 35 που θα εισαχθεί σήμερα για συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και επιτρέπει την διάθεση γεωργικών φαρμάκων με ληγμένη ημερομηνία χρήσης.
«Την στιγμή της κορύφωσης της κινητοποίησης των αγροτών και ενώ όλες οι επαφές με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για την επίλυση των ασφυκτικών προβλημάτων τους προσκρούουν σε τοίχο αδιαλλαξίας, την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση έρχεται με το άρθρο 35 στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και  καταργεί τις διατάξεις του νόμου 4036/2012 για την απαγόρευση της διάθεσης φυτοφαρμάκων των οποίων έχει λήξει η ημερομηνία χρήσης τους δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα για την δημόσια υγεία και τους αγρότες» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος για να προσθέσει «Η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει πριν ένα χρόνο να περάσει από την Βουλή παρόμοια διάταξη –ρουσφέτι και υπό την πίεση της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την είχε αποσύρει».

Επίσης, το ίδιο άρθρο καταργεί το «παρατηρητήριο των τιμών των γεωργικών φαρμάκων και η υποχρέωση των εμπόρων φυτοφαρμάκων να υποβάλλουν κατ’ έτος στην Στατιστική Εθνική Αρχή τους επίσημους τιμοκαταλόγους χονδρικής πώλησης και τις ετήσιες μεταβολές τιμών των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και των σκευασμάτων φυτοπροστασίας».

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφέροντα δεκάδων εκατομμυρίων και βάζει σε κίνδυνο την υγεία των αγροτών και των καταναλωτών. Όλα τα παραπάνω γίνονται με την ευγενή χορηγία του δήθεν οικολόγου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΑΑΤ. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο» καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ