Σε δημοπρασία το διαμαντένιο κολιέ της Νταιάνα - Η αστρονομική τιμή του [εικόνες]

178 διαμάντια επάνω σε ένα μοναδικό διαμαντένιο κολιέ και πολύτιμα μαργαριτάρια. Μια δημιουργία με μεγάλη ιστορία και τεράστια αξία, τόσο χρηματική, όσο και συναισθηματική.
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα το φόρεσε στην παράσταση Λίμνη των Κύκνων στο Royal Albert Hall τον Ιούνιο του 1997, δυο μήνες πριν πεθάνει.

Στην παράσταση μπαλέτου η Νταϊάνα έκανε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της και επέλεξε ένα εντυπωσιακό κόσμημα, το «Swan Lake Suite» που δημιουργήθηκε με τη συμβολή της ίδιας και πήρε το όνομα του επειδή εκείνη το φόρεσε.

Αμέσως μετά το γκαλά, το «Swan Lake Suite» το επέστρεψε στον κοσμηματοπώλη Garrard, για να της κατασκευάσει ταιριαστά με αυτό σκουλαρίκια.

Ομως, δεν κατάφερε ποτέ να τα χαρειί, αφού σκοτώθηκε δύο μήνες αργότερα.Ο Garrard πούλησε το κόσμημα σε Βρετανό επιχειρηματία που το ήθελε για τη σύζυγό του κι εκείνος το έβγαλε σε δημοπρασία το 1999, δίνοντας ένα μέρος από τα έσοδα στο Ταμείο για τη μνήμη της Νταϊάνα.

Το 1999, ένας συλλέκτης στις ΗΠΑ πλήρωσε περισσότερες από 360.000 λίρες για να το αγοράσει, μαζί με τα σκουλαρίκια, ενώ αργότερα το κόσμημα πέρασε στην ιδιοκτησία ενός δισεκατομμυριούχου Τεξανού.

Ο δισεκατομμυριούχος κράτησε το κόσμημα στο κατάστημά του στο Χιούστον, όπου το είχε βάλει σε βιτρίνα για να προσελκύει πελάτες.Το θρυλικό κόσμημα ανήκει από το 2010 σε ένα ζευγάρι από την Ουκρανία, που πλήρωσε 500.000 λίρες για να το αποκτήσει.
Σήμερα, βγαίνει σε δημοπρασία σε αστρονομική τιμή, που το ζευγάρι υπολογίζει ότι θα πιάσει την τα 9.6 εκατομμύρια λίρες!


http://www.bovary.gr/faces/3872/se-dimoprasia-diamantenio-kolie-tis-ntaiana-i-astronomiki-timi-toy-eikones
Σε δημοπρασία το διαμαντένιο κολιέ της Νταιάνα - Η αστρονομική τιμή του [εικόνες] Σε δημοπρασία το διαμαντένιο κολιέ της Νταιάνα - Η αστρονομική τιμή του [εικόνες] Reviewed by Dexi Extrem on 21:02 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: