11 Φεβρουαρίου 2017

Ο μαλ@κες της Σάλκε καταγγέλουν για ρατσισμό τον ΠΑΟΚ λόγω των Σκοπιανών!

Ο  ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Σάλκε την ερχόμενη Πέμπτη, στο πλαίσιο της φάσης των "32" του Europa League, με τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της γερμανικής ομάδας να φροντίζουν να δυναμιτίζουν από νωρίς το κλίμα.

Οι 'Ultras Gelsenkirchen'' καταγγέλλουν τον ΠΑΟΚ, την UEFA, την αστυνομία, αλλά ακόμη και τη διοίκηση της Σάλκε, για ρατσισμό, μιας κι όπως υποστηρίζουν, υπάρχει απόφαση να μην επιτραπεί η είσοδος στην Τούμπα σε Σκοπιανούς φίλους της Βαρντάρ, με τους οποίους έχουν αδερφοποιηθεί.

Οι δύο ομάδες έχουν κακή... προϊστορία, μιας και στη μεταξύ τους αναμέτρηση το 2013 στη Γερμανία, είχε εμφανίστει σημαία των Σκοπίων στη εξέδρα των οργανωμένων οπαδών της Σάλκε, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρά επεισόδια.

Η ανακοίνωση των ''Ultras Gelsenkirchen'':

"Ανεξαρτήτως της εθνικότητας και της προσωπικής μας σχέσης με τους οπαδούς της Βαρντάρ Σκοπίων, είμαστε σοκαρισμένοι από τις οδηγίες και την επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε εποχές που η ΟΥΕΦΑ παράγει βίντεο με διεθνείς σταρ κάθε εθνικότητας με κάθε ευκαιρία προμοτάροντας την καμπάνια «RESPECT» και καταδικάζοντας ανοιχτά την ξενοφοβία και τις διακρίσεις, φαίνεται ότι επισήμως είναι νόμιμο να μπορεί κανείς να αποκλείει φίλους του ποδοσφαίρου από το άθλημα με βάση την καταγωγή τους ανοιχτά και επίσημα.

Σε αυτή τη φάση η ηγεσία της ΟΥΕΦΑ θα έπρεπε να κάνει το σωστό και το πρέπον αντί να ρίχνει λεφτά σε αποτυχημένες καμπάνιες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που πήρε το κλαμπ μας, τόσο η ΟΥΕΦΑ όσο και ο ΠΑΟΚ έχουν πληροφορηθεί για τη δυσαρέσκειά μας γραπτώς και έχουν ερωτηθεί προς παράθεση σχολίων. Ως τώρα δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Σήμερα ακούσαμε ότι δε θα υπάρξει κανένα σχόλιο επισήμως από την ομάδα μας (Σάλκε). Κοιτάζοντας τα γεγονότα του παρελθόντος και ιδιάιτερα την εμπλοκή της αστυνομίας στο πέταλό μας, όσο και στις επίσημες αξίες μας και στην εικόνα μας, ελπίζουμε ότι το κλαμπ μας (Σάλκε) θα πάρει επίσημη θέση για το ότι δεν ανέχεται όλο αυτό, εκφράζοντας όλους τους φιλάθλους της Σάλκε.

Από το Γκελζενγκίρχεν ως τα Σκόπια-μαζί μπλε και λευκοί".