Παραμένει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο-Πανηγυρίζει δημοσίως ο Καμμένος, σφίγγει τη γροθιά του κάτω απ' το τραπέζι ο ΣΥΡΙΖΑ

Ως «σημαντική εθνική επιτυχία» ερμήνευσε λίγο νωρίτερα (μετά τη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες) ο Πάνος Καμένος την απόφαση να παραμείνουν στο Αιγαίο τα σκάφη της νατοϊκής δύναμης για την επιτήρηση των μεταναστευτικών ροών, παρά τη διαφωνία της Τουρκίας.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Άμυνας
«Αποτελεί σημαντική εθνική επιτυχία η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ για τη συνέχιση της επιχείρησης SNMG 2 στο Αιγαίο, παρά τις διαφωνίες της Τουρκίας.
Η απόλυτη πλειοψηφία των Υπουργών Άμυνας, με εξαίρεση την Τουρκία, δέχθηκε ότι αυτή η επιχείρηση είναι επιτυχημένη. Η ανακοπή των προσφυγικών ροών, με την παρουσία των πλοίων του ΝΑΤΟ, θα συνεχιστεί όσο υπάρχουν ακόμα υποψήφιοι παράνομοι μετανάστες ή πρόσφυγες από την άλλη πλευρά του Αιγαίου που θέλουν να περάσουν προς την Ευρώπη.
Έθεσα το θέμα των 15 χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών και την παραμονή των Δυνάμεων. Έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Υπουργών. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους Υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ για την αποδοχή των ελληνικών θέσεων».
Παραμένει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο-Πανηγυρίζει δημοσίως ο Καμμένος, σφίγγει τη γροθιά του κάτω απ' το τραπέζι ο ΣΥΡΙΖΑ Παραμένει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο-Πανηγυρίζει δημοσίως ο Καμμένος, σφίγγει τη γροθιά του κάτω απ' το τραπέζι ο ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by Dexi Extrem on 14:08 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: