16 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟ ΕΥΡΩ! Κυβέρνηση: Να επιστρέψουν στον ρεαλισμό Σόιμπλε-ΔΝΤ

«Κλειδί για να υπάρξει θετική εξέλιξη στις 20 Φεβρουαρίου παραμένει η επιστροφή στον ρεαλισμό τόσο από πλευράς ΔΝΤ όσο και από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος «αναμένουμε από το ΔΝΤ να υιοθετήσει επιτέλους την πραγματικότητα των αριθμών και να προβεί σε πιο αξιόπιστες εκτιμήσεις για τα επόμενα χρόνια».

«Περιμένουμε όμως από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας να προσεγγίσει πιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις για τα Πρωτογενή Πλεονάσματα στο μεσοπρόθεσμο διάστημα» πρόσθεσε.

«Ο κ. Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα πακέτο μέτρων υπόψη των ελληνικών αρχών. Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί πρότασης πακέτο Μοσκοβισί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας:

«Ο κ. Μοσκοβισί επιβεβαίωσε τα στοιχεία που αφορούν στην απόδοση της οικονομίας, ξεκαθάρισε ότι βάσει αυτών πρέπει να γίνει κάθε συζήτηση και μίλησε για την ανάγκη να εξέλθει η οικονομία από το μακρύ τούνελ της λιτότητας».

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι στόχος είναι μια συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας.

Παράλληλα ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση θα υποχωρούσαν σε όσα μέτρα απαιτούσαν από την αρχή οι δανειστές και θα εφάρμοζαν και άλλα τόσα. Μέχρι χθες στη ΝΔ, ζητούσαν να μην κλείσει η αξιολόγηση και να γίνουν εκλογές. Σήμερα μας κατηγορούν ότι δήθεν καθυστερούμε» τόνισε.

«Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει για 75 λεπτά τις θέσεις του στον κ. Σόιμπλε πίσω από κλειστές πόρτες αλλά δεν βρίσκει ούτε μισό για να τις παρουσιάσει στους Έλληνες πολίτες» υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

«Τον καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να πει με παρρησία τη θέση του».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ: