17 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Ένταση στο πανηγύρι ακροαριστερών για υποδοχή παιδιών λάθρο σε δημοτικό του Ωραιοκάστρου

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, όταν μέλη της «Πατριωτικής Κίνησης» της περιοχής, προσπάθησαν να διακόψουν την γιορτή υποδοχής των προσφυγόπουλων, που είχαν ετοιμάσει ακροαριστεροί της ΚΕΕΡΦΑ και εκπαιδευτικοί εντός του σχολείου.

Εικόνες και βίντεο από τον ιστότοπο oraiokastro24.gr, δείχνουν περίπου 50 άτομα της ΚΕΕΡΦΑ να έχουν παραταχθεί, απέναντι από άτομα της «Πατριωτικής Κίνησης» και να διαπληκτίζονται με τους αστυνομικούς.







 
Το περιστατικό αυτό αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο σε μία σειρά περιστάσεων, κατά τις οποίες, κάτοικοι της περιοχής εναντιώνονται στην παρουσία παιδιών των λάθρομεταναστών, στα σχολεία της περιοχής.

Στο σημείο, που ήταν παρόν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, αναπτύχθηκε, γρήγορα, αστυνομική δύναμη και ενώ επέτρεψε στους ακροαριστερούς μαλλιάδες και σε χοντρές αξύριστες να μπουν στο σχολείο, συνέλαβε κατόπιν υποδείξεών τους (όπως μαρτυρούν οι φώτο) μέλος της «Πατριωτικής Κίνησης» που προσπάθησε να κάνει το ίδιο.