15 Φεβρουαρίου 2017

Βρούτσης για την κυβέρνηση: Αν δεν μπορείτε πάμε σε εκλογές

Στην πορεία των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης και στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων απαντώντας στο ερώτημα με αφορμή και τη δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ότι είναι καλύτερα να πάμε σε εκλογές από το να κλείσει η κυβέρνηση την αξιολόγηση είπε: «Είδατε τη ΝΔ να κατεβαίνει στην πλατεία Συντάγματος, να καίει γύρω-γύρω, να κάνει διαδηλώσεις εναντίον των μνημονιακών και εναντίον των Μερκελιστών; Εμείς έχουμε υπεύθυνη, πολιτική, εθνική συμπεριφορά και μέσα στη Βουλή και στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και λέμε να κλείσει η αξιολόγηση. Αλλά, την ίδια στιγμή δεν μπορούμε να μην πούμε στον ελληνικό λαό την αλήθεια. Να μην πούμε στον συνταξιούχο, στον φτωχό εργαζόμενο, στον άνεργο ότι αυτά που θα πληρώσει τώρα με τα νέα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, που κοροϊδεύουν και πάλι τον ελληνικό λαό, δεν ήταν αναπόφευκτα. Μπορούσαμε να τα αποφύγουμε αν είχε κλείσει η συμφωνία τον Φεβρουάριο του 2016», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης: «Και ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι: “αν οδηγείτε την Ελλάδα σε Grexit, αν δεν κλείνετε την αξιολόγηση και την οδηγείτε σε ένα σύρσιμο με έναν λογαριασμό δισεκατομμυρίων στις συντάξεις, στους μισθούς των εργαζομένων, αφήστε, φύγετε και να παραλάβουμε εμείς την εξουσία, την κυβέρνηση, για να οδηγήσουμε τη χώρα έτσι όπως ξέρουμε και το έχουμε ξανακάνει”. Αυτό είπε ο κ. Γεωργιάδης και αυτό λέμε στη ΝΔ. Αν δεν μπορείτε να πάτε τη χώρα με πυξίδα προσανατολισμού στην Ευρώπη, στο κράτημα όρθια της κοινωνίας και της οικονομίας, δεν μπορείτε, πάμε σε εκλογές».