Το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης στη Μέρκελ

Το εθνικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση θα παρουσιάσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκελα Μέρκελ στη συνάντηση που θα έχει μαζί της το μεσημέρι.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα τονίσει στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι οι θυσίες των Ελλήνων δεν πρέπει να πάνε χαμένες και ότι μετά από επτά δύσκολα χρόνια, η Ελλάδα πρέπει να βγει οριστικά από την κρίση και να μην μπει σε μία νέα περιδίνηση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα καταστήσει σαφές στην Μέρκελ ότι το σχέδιο της Ν.Δ. περιλαμβάνει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις -που πάνε πέρα και πάνω από τα Μνημόνια- και διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Με μείωση των φόρων και των εισφορών και παράλληλες μειώσεις δαπανών.

Ειδική αναφορά θα κάνει ο κύριος Μητσοτάκης στο θέμα των πλεονασμάτων ζητώντας δημοσιονομικό «αέρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι με ένα τέτοιο σχέδιο, ελληνικής έμπνευσης και ιδιοκτησίας, η χώρα θα μπορεί να διεκδικήσει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα επιτρέψει να μειωθούν, περαιτέρω, οι φόροι και έτσι να αποκτήσει η χώρα ακόμα μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική.

Όσον αφορά το θέμα του μεταναστευτικού που είναι ένα από τα πρώτα θέματα στην προεκλογική αντιπαράθεση στη Γερμανία θα αναφέρει ότι η φύλαξη των ελληνικών συνόρων είναι πρωτίστως ευθύνη της Ελλάδας αλλά θα προσθέσει ότι χρειάζεται η συνδρομή και της Frontex και του ΝΑΤΟ.