02 Φεβρουαρίου 2017

Νέο χτύπημα Χρυσόγονου: Οι πολιτικές σχέσεις μου είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ- Οχι με ενοίκους του Μαξίμου

«Λάθος συζήτηση σε λάθος χρόνο για τη δραχμή» χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,Κώστας Χρυσόγονος τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στο εσωτερικό περί επιστροφής στη δραχμή ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις του με το Μαξίμου τόνισε ότι οι πολιτικές του σχέσεις είναι με τον κομματικό φορέα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα μπορούσαμε μία τέτοια συζήτηση να την έχουμε κάνει το 1999 το 2000» ανέφερε ο κ. Χρυσόγονος μιλώντας για το θέμα στον Αθήνα 9.84, εκφράζοντας την άποψη ότι  με υποχωρήσεις εκατέρωθεν μπορεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς να υπάρχουν  προβλήματα στην κοινοβουλευτική ομάδα της συγκυβέρνησης.

«Μπορεί και πρέπει να κλείσει η συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Μπορούν να γίνουν υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές. Εφόσον υπάρξει μία λογική συμφωνία, ένας λογικός συμβιβασμός θα ψηφιστεί από όλη την κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Θέλω να ελπίζω ότι δε θα γίνουν εκλογές» απάντησε ο ευρωβουλευτής σε σχετική ερώτηση, ενώ σε ερώτηση για τις σχέσεις του με το μέγαρο Μαμξίμου ανέφερε:  «Οι πολιτικές σχέσεις μου δεν είναι με το Μέγαρο Μαξίμου ή με κάποιον από τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. Οι πολιτικές σχέσεις μου είναι με τον κομματικό φορέα του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο είμαι ενταγμένος με βάση τους όρους του καταστατικού.

Και το καταστατικό προβλέπει στο άρθρο 4 ότι υπάρχει δικαίωμα δημόσιας διαφωνίας προς τα έξω. Αν δεν ήταν αυτό το καταστατικό και η συγκεκριμένη δομή του κόμματος, που επιτρέπει διαφοροποιήσεις, προφανώς θα είχα σκεφθεί διαφορετικά το 2013 όταν συμμετείχα στο ιδρυτικό συνέδριο και συνυπέγραψα το καταστατικό», κατέληξε ο κ. Χρυσόγονος.