ΒΙΝΤΕΟ-Οι γελοίες "απαντήσεις" Τσίπρα για ταξίδι του στο Παρίσι και Τσακαλώτο: Έμεινα σε ξενοδοχείο και όχι στο σπίτι του Βολταίρου

Δείτε τι απάντησε ο Τσίπρας σε δύο συγκεκριμένες ερωτήσεις του Κυριάκου να γελάσετε!

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, για το ταξίδι του στο Παρίσι δήλωσε: «Εγώ κύριε Μητσοτάκη στο Παρίσι πήγα και έμεινα σε ξενοδοχείο, και όχι στο σπίτι του Βολταίρου», ενώ κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ να καταθέσει το πόθεν έσχες «αύριο το πρωί».
«Μη μου λέτε εμένα να καταθέσω, γιατί εάν αρχίσω να ζητάω εγώ να καταθέσετε το Πόθεν Έσχες, ό, τι θέλετε θα το καταθέσω κύριε Μητσοτάκη. Αλλά μην ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας: «Αυτό που κάνατε με την παρουσία σας στο Βερολίνο, ήταν μια αθλιότητα. Είπατε θα φορέσετε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, αλλά βάλατε την φανέλα του ΔΝΤ και είπατε ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις».

«Ξέρετε ότι βρίσκεστε σε πραγματικό στρατηγικό αδιέξοδο και πάτε στο Βερολίνο και δημιουργείτε ένα κλίμα αρνητικό σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης», είπε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Δεν θα μιλούσα για αθλιότητα, εάν δεν άκουγα τον εκπρόσωπο Τύπου σας, ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 20 θα καταθέσουμε πρόταση μομφής. Καταθέστε την. Θα δείτε πόσο ενωμένοι είμαστε και πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

Επίσης, ο κ.Τσίπρας επισήμανε ότι επί κυβερνήσεώς της η Νέα Δημοκρατία είχε υπογράψει για πλεονάσματα 4,5%. «Εμείς το κάναμε 3,5%», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι θλιβερό που δεν παίρνει θέση για τα παράλογα μέτρα που μας ζητούν οι δανειστές.

«Ψάχνετε με αγωνία να βρείτε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν πάει καλά η οικονομία», είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ και τον κάλεσε να απαντήσει «ποια είναι η θέση της ΝΔ για τα μέτρα».

«Βγήκε ο αντιπρόεδρος σας στα τηλεπαράθυρα και είπε, εκλογές, γιατί ο στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει δημόσια ότι «εμείς αυτά και άλλα τόσα μέτρα θα παίρναμε για να κλείσει η αξιολόγηση».


Ο Τσίπρας για την παρουσία του Τσακαλώτου στην σουίτα του Σαββίδη στην εταιρία του οποίου (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) διέγραψε 20 εκ ευρώ πρόστιμα και προσαυξήσεις στην εφορία

«Εγώ θα σας έλεγα το εξής. Η αντιπολιτευτική σας εγκυρότητα και σοβαρότητα εξαντλούνται στο να κάνετε αστειάκια για την παρουσία του υπουργού Οικονομικών σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα», τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε ποδοσφαιρικό αγώνα, και συνέχισε: «Λες και απαγορεύεται κάποιος βρίσκεται σε μία διαρκή ένταση, να πάει να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα».

«Δεν σταματήσατε εκεί», είπε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Αφήσατε και άθλια υπονοούμενα, διότι βρέθηκε στη θέση των επισήμων και παρακολούθησε τον ποδοσφαιρικό αγώνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τι θέλετε να πείτε; Έχετε κάτι να πείτε; Γιατί δεν το λέτε ευθέως; Εκτός εάν αυτό το οποίο έχετε να του καταλογίσετε, και εκεί θα συμφωνήσω μαζί σας, είναι ότι ο κύριος Τσακαλώτος είναι γκαντέμης και χθες ο ΠΑΟΚ έχασε 3-0. Αυτό πράγματι, να συμφωνήσω μαζί σας. Αλλά όλα τα άλλα είναι άθλια υπονοούμενα και μία αδυναμία να στήσετε ένα σοβαρό επιχείρημα στη αφήγησή σας», πρόσθεσε.

Δείτε το απόσπασμα: