Η DIGEA εξηγεί γιατί θα ρίξει «μαύρο» στο MEGA

Τους λόγους που το ΔΣ αποφάσισε να ρίξει «μαύρο» στο MEGA εξηγούν μέσα από Non Paper που κυκλοφόρησε η DIGEA.

Όπως αναφέρεται λοιπόν:
“Η διοίκηση του Mega την περασμένη Παρασκευή, κυριολεκτικά «στο παρά πέντε», κατέθεσε στη Digea πρόταση αποπληρωμής των οφειλών του σταθμού. Η πρόταση αυτή ωστόσο δεν περιελάμβανε τη σύμφωνη γνώμη και δέσμευση των δανειστριών τραπεζών οι οποίες διαχειρίζονται τα έσοδα του σταθμού, ενώ παράλληλα, δεν προέβλεπε αποπληρωμή της οφειλής εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.

Η Digea, ενεργώντας πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας και του συνόλου των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία της, δεν μπορεί να κάνει δεκτή την πρόταση της διοίκησης του Mega εξαιτίας των κατωτέρω:

1. Της δεσμεύσεως των εσόδων του Mega από τους πιστωτές του, η οποία πρακτικά αφαιρεί από την εταιρεία τη δυνατότητα πληρωμών,

2. Της παραδοχής και από το ίδιο το Mega, ότι δεν έχει τη δυνατότητα διαχείρισης των εσόδων του σταθμού,

3. Της έλλειψης δέσμευσης εκ μέρους του Mega προς καταβολή των ποσών που οφείλει στην Digea.

Παρά του ότι, μετά την πάροδο χρονικού διαστήματος εννέα περίπου μηνών, το οικονομικό πρόβλημα του Mega είναι διαρκές και δεν μπορεί να θεωρηθεί προσωρινό ,η Digea του έδωσε τη δυνατότητα να προσκομίσει πρόταση διακανονισμού στην οποία θα περιλαμβάνονταν οι κάτωθι προϋποθέσεις:

- δέσμευση για συγκεκριμένες καταβολές και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος,
- οι δανείστριες Τράπεζες του Mega θα συναινούσαν στην εκ μέρους του πρόταση και θα επέτρεπαν να χρησιμοποιήσει μέρος των εσόδων του για την αποπληρωμή των οφειλών προς την Digea, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, η όποια πρόταση εκ μέρους του αντικειμενικά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό η Digea ενημέρωσε το Mega ότι την Πέμπτη 16/02/2017 θα προχωρήσει στα προβλεπόμενα, από τη μεταξύ τους σύμβαση παροχής υπηρεσιών, μέτρα”.

Έτσι λοιπόν η DIGEA καθιστά σαφές ότι αύριο, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, αν δεν υπάρξει καταβολή των οφειλών από το MEGA, τότε θα προχωρήσει στην αποδυνάμωση του σήματός του. Βέβαια κάποιοι εκτιμούν ότι είναι δύσκολο αυτή την περίοδο –κι ενώ πραγματοποιούνται επαφές των μετόχων με τις πιστώτριες τράπεζες- να δοθούν τα χρήματα από τους μετόχους, όπως έχει γίνει στο παρελθόν, καθώς αυτό θα δημιουργήσει αντιδράσεις από πολλούς στους οποίους οφείλει ο τηλεοπτικός σταθμός της Μεσογείων. Ίσως δικαιολογημένα λοιπόν εκτιμάται ότι από αύριο θα πέσει «μαύρο» στον τηλεοπτικό σταθμό…!

Γρηγόρης Μελάς
http://www.newsit.gr/MelasBlog/I-DIGEA-eksigei-giati-tha-riksei-mayro-sto-MEGA/700138
Η DIGEA εξηγεί γιατί θα ρίξει «μαύρο» στο MEGA Η DIGEA εξηγεί γιατί θα ρίξει «μαύρο» στο MEGA Reviewed by Dexi Extrem on 11:43 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: