17 Φεβρουαρίου 2017

ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΕΙ! «Mαύρο» σε κανάλια της Βενεζουέλας ρίχνει ο Μαδούρο: Ακόμα και στο CNN

Την παύση της μετάδοσης του ισπανικού CNN διέταξε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις αμερικανικές κυρώσεις κατά του αντιπροέδρου της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορούν τον Ταρέκ Ελ Αϊσάμι για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις της Βενεζουέλας καθώς και ΜΚΟ ζητούν από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το μέτρο της αναστολής σήματος τόσο στο CNN όσο και σε άλλα κανάλια που έχουν «μπλοκαριστεί» όπως η TV Azteca.

«Η ελευθερία της έκφρασης, του λόγου και της επικοινωνίας είναι δικαιώματα που πρέπει να διατηρηθούν και να γίνουν σεβαστά», επισημαίνουν σε ανακοινώσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση Μαδούρο έχει προχωρήσει σε κλείσιμο των ενημερωτικών καναλιών RCTV (Radio Caracas Television), του NTN24 καθώς και του NCR.

Η επίσημη αιτιολογία για το «κόψιμο» τους είναι η παραποίηση της αλήθειας, ωστόσο τα τοπικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι πολλές φορές τα ρεπορτάζ τους ήταν ενοχλητικά για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

«Δεν θέλω προβλήματα με τον Ντόναλντ Τραμπ. Πρέπει να γνωρίζει πως η Βενεζουέλα, τα παιδιά του Μπολιβάρ και του Τσάβες κι εγώ ως πρόεδρος δεν θέλω προβλήματα με τη διακυβέρνησή του. Μας ωθούν στα άκρα. Το κάνουν και θέλουν να μας φέρουν σε μια συνολική αντιπαράθεση», ανέφερε ο κ. Μαδούρο ερωτηθείς για το κλείσιμο του CNN.