13 Φεβρουαρίου 2017

Περίεργα… κέρδη από το «μαύρο» στο MEGA

Να ρίξει «μαύρο» στο MEGA αποφάσισε το ΔΣ της Digea αν η εταιρεία δεν καλύψει τις οικονομικές υποχρεώσεις της.

Είναι αλήθεια ότι η πάροχος εταιρεία ψηφιακού σήματος έχει επιδείξει υπομονή σε σχέση με το κανάλι της Μεσογείων για τις οφειλές που έχει τον τελευταίο χρόνο μετά τη δέσμευση των λογαριασμών από τις πιστώτριες τράπεζες.
Ωστόσο το ότι «εξαντλήθηκε» η υπομονή των άλλων μετόχων, όταν καθυστέρησε το MEGA να πληρώσει κατά μία μέρα τη δόση που έπρεπε μετά τη ρύθμιση οφειλών που είχε γίνει, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τα πραγματικά αίτια. Τα ερωτηματικά αυτά πληθαίνουν όταν ληφθούν υπόψη οικονομικές οφειλές άλλων τηλεοπτικών σταθμών προς τη Digea, όπου σε αυτές δεν έχει «εξαντληθεί» η υπομονή κι η ανοχή.

Στα αναπάντητα ερωτηματικά προσπαθούν κάποιοι από την πάροχο, με τη διαρροή non paper, να ξεκαθαρίσουν πως ο σκοπός της εταιρείας είναι το κέρδος και όχι η ανοχή, ακόμα και σε τηλεοπτικούς σταθμούς που είναι μέτοχοι, όπως είναι το MEGA. Βέβαια, όλοι θυμόμαστε το «κέρδος» που εισέπραξε η εταιρεία όταν έκλεισε το ALTER, ενώ με αντίθετη τακτική –είσπραξης οφειλών μέσα από ρύθμιση- η Digea θα συνέχιζε να εισπράττει έστω και καθυστερημένα από το MEGA τα χρήματα που τις οφείλονται.

Σύμφωνα μάλιστα με αξιόπιστες πηγές η πρόταση του MEGA στο ΔΣ την περασμένη Παρασκευή ήταν να πληρωθούν οι έως τώρα οφειλές σε 24 μήνες, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από τα μέλη του με αποτέλεσμα να ψηφίσουν το «μαύρο»! Έτσι λοιπόν πληθαίνουν τα ερωτηματικά για το αν η απόφαση του ΔΣ της εταιρείας λειτουργεί πράγματι για το όφελος αυτής ή τα μέλη του αποσκοπούν σε δικό τους όφελος, κάτι που φαίνεται να εξυπηρετεί ο «εξοστρακισμός» του MEGA από το τηλεοπτικό τοπίο. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι μετά την απόφαση για αποδυνάμωση του σήματος αναμένεται να μειωθεί η διαφημιστική κίνηση στο κανάλι της Μεσογείων, κάτι που γνωρίζουν τα μέλη της Digea και που είναι σαφές ότι το να μειωθεί το κομμάτι του σταθμού από τη διαφημιστική πίτα εξυπηρετεί κάποιους άλλους που ευελπιστούν να το αποκτήσουν…!

Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι είναι σίγουρο πως το «μαύρο» στο MEGA από τη Digea θα δημιουργήσει καινούργια δικαστική μάχη. Όπως είναι γνωστό η εταιρεία διαχειρίζεται το «δημόσιο αγαθό της διανομής του ψηφιακού σήματος», ενώ δεν μπορεί να «κλείσει» το «δημόσιο αυτό αγαθό» εν μία νυκτί αλλά να διεκδικήσει τα χρήματα που της οφείλονται δια της νομίμου οδού. Όπερ σημαίνει ότι με το «μαύρο» μπορεί στο τέλος να κληθεί να πληρώσει στο MEGA πολύ περισσότερα από αυτά που τώρα «χάνει»…!

Γρηγόρης Μελάς
http://www.newsit.gr/MelasBlog/Perierga-kerdi-apo-to-mayro-sto-MEGA/699656