10 Φεβρουαρίου 2017

O Σόιμπλε συγκρίνει τον Σουλτς με τον Τραμπ και τον καλεί να αφήσει τις αερολογίες

Κοινά σημεία μεταξύ του Σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου καγκελάριου Μάρτιν Σουλτς και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «βλέπει» ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Όταν ο Σουλτς καλεί τους οπαδούς του να φωνάξουν “Make Europe great again” τότε ακούγεται σχεδόν επί λέξει σαν τον Τραμπ», λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο “Spiegel”.

Kι υποστηρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο 62χρονος σοσιαλδημοκράτης πολιτικός προσπαθεί να ξορκίσει την «υποτιθέμενη» διάσπαση της κοινωνίας, ακολουθεί τη μετα-πραγματική μέθοδο της αμερικανικής προεκλογικής καμπάνιας.


Θα έκανε καλό, λέει με έντονα σκωπτικό ύφος, στον Σουλτς «να σκεφθεί λιγάκι» και να αφήσει τις αερολογίες.

«Σε μια περίοδο που ο πειρασμός του λαϊκισμού κερδίζει έδαφος παγκοσμίως δεν επιτρέπεται να μιλούν οι πολιτικοί όπως ο κύριος Σουλτς», λέει ο Σόιμπλε.

Και καταγγέλλει τον υποψήφιο καγκελάριο του SPD, που «πετάει» στις δημοσκοπήσεις, ότι δεν είναι αξιόπιστος πολέμιος του κατεστημένου.

«Ο κύριος Σουλτς δεν είναι κάποιο αουτσάιντερ που εμφανίζεται απ’ το πουθενά. Ήταν πάνω από δέκα χρόνια στο ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα το τελευταίο διάστημα διετέλεσε πρόεδρός του. Αν αυτό δεν είναι κατεστημένο, τότε τι;» διερωτάται ο Σόιμπλε.