02 Φεβρουαρίου 2017

Τweet Τραμπ για τα επεισόδια στο Μπέρκλεϊ - «Μήπως να κοπεί η χρηματοδότηση;»

Με μία εντελώς απροκάλυπτη απειλή αντέδρασε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ στην ακύρωση της ομιλίας του ακροδεξιού υποστηρικτή του Milo Yiannopoulos

Με μία εντελώς απροκάλυπτη απειλή ότι θα διακόψει την κρατική χρηματοδότηση του Πανεπιστήμιου Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, αντέδρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στις είδηση της ακύρωσης της ομιλίας του ακροδεξιού «τρολ» και υποστηρικτή του, Milo Yiannopoulos.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ, αναγκάστηκε τελικά να ακυρώσει την ομιλία του υπεύθυνου της ακροδεξιάς ηλεκτρονικής σελίδας ειδήσεων «Breibart News» Milo Yiannopoulos, μετά τις διαδηλώσεις που προκλήθηκαν και τον αποκλεισμό των χωρών του πανεπιστημίου. Ειδικότερα, σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο εμφανίζονταν διαδηλωτές να στήνουν οδοφράγματα, να ανάβουν φωτιές και να πετούν κροτίδες.

«Εάν ο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ δεν επιτρέπει την ελευθερία του λόγου και ασκεί βία ενάντια σε αθώους ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις... ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΟΠΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ;», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, πληροφορούμενος για την ακύρωση της ομιλίας του υποστηρικτή του στον χώρο του Πανεπιστημίου.


Milo Yiannopoulos για τα επεισόδια στο Μπέρκλεϊ: Η Αριστερά δεν ανέχεται όποιον διαφωνεί

Η Αριστερά δεν ανέχεται όποιον διαφωνεί μαζί της, σχολίασε ο ο υπεύθυνος της ακροδεξιάς ηλεκτρονικής σελίδας ειδήσεων «Breibart News» Milo Yannopoulos, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX News για τα επεισόδια στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ των ΗΠΑ, όπου τελικά ακυρώθηκε προγραμματισμένη ομιλία του.

«Πολύ ειρωνική και τελικά αυτο-καταστροφική για την κοινωνική δικαιοσύνη της Αριστεράς» είπε ο Γιαννόπουλος πως ήταν η ακύρωση. «Κανενός η ασφάλεια δεν απειλείται από την διαφορετική άποψη», υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας πως τα πανεπιστήμια συνήθως επιτρέπουν τέτοιες εκδηλώσεις και καμιά φορά τις ενθαρρύνουν.