Δήθεν γκάφα του υπουργείου Περιβάλλοντος βάζει νέα τρικλοποδιά στην επένδυση του Ελληνικού

Γκάφα του υπουργείου Περιβάλλοντος βάζει νέα τρικλοποδιά στην επένδυση του Ελληνικού
Νέα εμπόδια μπαίνουν στις διαδικασίες για να ξεκινήσει η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, αυτή τη φορά μετά από γκάφα του υπουργείου Περιβάλλοντος.


Σύμφωνα με την "Καθημερινή" έχει δημιουργηθεί θέμα για τη διατήρηση μερικών συστάδων πρασίνου, όταν στο ακίνητο θα δημιουργηθεί πάρκο 2.000 στρεμμάτων και θα υπάρξουν νέες φυτεύσεις.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Περιβάλλοντος στην προσπάθειά του να πάρει το «πράσινο φως» από το δασαρχείο για την επένδυση στο Ελληνικό έπρεπε να διευθετηθεί το ζήτημα με τις δασικές εκτάσεις που πρέπει να προστατευθούν.

Το δασαρχείο Πειραιά, στο οποίο υπάγεται διοικητικά η έκταση, έχει αρνηθεί έως σήμερα να εκδώσει την πράξη χαρακτηρισμού (που να ορίζει ότι δεν υπάρχουν προστατευτέες από τη δασική νομοθεσία εκτάσεις στο ακίνητο), επικαλούμενο διάφορες διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, παρότι θα μπορούσε να είχε κλείσει άμεσα το ζήτημα, επέλεξε να μεταθέσει σε άλλον την ευθύνη, ζητώντας γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η γνωμοδότηση κατέληξε ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν ως δασικές εκτάσεις που φυτεύτηκαν τεχνητά από τον ιδιοκτήτη, το ελληνικό Δημόσιο, για αισθητικούς λόγους.

Όμως υπήρχε ένα πρόβλημα στη διατύπωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος: το ερώτημα αφορούσε συγκεκριμένα σε «τεχνητές φυτεύσεις για καλλωπιστικούς λόγους βάσει φυτοτεχνικών μελετών». Το αποτέλεσμα ήταν ότι το δασαρχείο Πειραιά εξακολουθεί να αρνείται να εκδώσει την πράξη χαρακτηρισμού, καθώς δεν υπάρχουν... φυτοτεχνικές μελέτες, βάσει των οποίων το Δημόσιο να έκανε παλαιότερα φυτεύσεις δέντρων στο Ελληνικό και στον Αγιο Κοσμά.

http://www.liberal.gr/arthro/131477/oikonomia/2017/gkafa-tou-upourgeiou-periballontos-bazei-nea-triklopodia-stin-ependusi-tou-ellinikou.html
Δήθεν γκάφα του υπουργείου Περιβάλλοντος βάζει νέα τρικλοποδιά στην επένδυση του Ελληνικού Δήθεν γκάφα του υπουργείου Περιβάλλοντος βάζει νέα τρικλοποδιά στην επένδυση του Ελληνικού Reviewed by Dexi Extrem on 12:49 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: