17 Απριλίου 2017

Απίστευτο το ποσοστό του ΟΧΙ από Τούρκους στην Ελλάδα-ΟΧΙ και στα κατεχόμενα

Eναντίον της προτεινόμενης συνταγματικής μεταρρύθμισης στην Τουρκία τάχθηκε η πλειοψηφία των απόδημων Τούρκων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρώτα σχετικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, «όχι» ψήφισε το...
77,38%, ενώ «ναι» το 22.62%. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σε Ισπανία (86%) ΗΠΑ (83%), Νέα Ζηλανδία (82%) και Μεγάλη Βρετανία (79%) πήρε το ΟΧΙ μεγαλύτερα ποσοστά.


Να αναφέρουμε επίσης ότι στην παραμεθόριο με την Ελλάδα το ΟΧΙ συγκέντρωσε με 70,49% , ενώ στη Σμύρνη συγκέντρωσε 68,80%. Ποσοστά που ξεπερνούν ακόμα και το 67% που πήρε το ΟΧΙ στο προπύργιο των Κούρδων το Ντιγιάρμπακιρ.



Την ίδια ώρα στην υπόλοιπη Ευρώπη η πλειοψηφία των Τούρκων ψήφισε «ναι» με πολύ μεγάλα ποσοστά όπως σε Βέλγιο (75%), Αυστρία (73%), Ολλανδία (71%), Γαλλία (65%) και Γερμανία (63%).

Δείτε το χάρτη (με γκρί οι χώρες που ψήφισαν ΟΧΙ, με πράσινο οι χώρες που ψήφισαν ΝΑΙ)


Κατεχόμενα: Το 56% ψήφισε «όχι» στο δημοψήφισμα

Με μεγάλη διαφορά επικράτησε στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου το «Όχι» του «Ναι» για τις συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, μετά την καταμέτρηση των ψήφων στην Τουρκία, ανακοινώθηκε ότι το αποτέλεσμα είναι 43,39% υπέρ του «Ναι» και 56,61% υπέρ του «Όχι» [ΔΕ: Το πρακτορείο Αναντολού στην επίσημη σελίδα των αποτελεσμάτων δίνει 45,18% ΝΑΙ και 54,82% ΟΧΙ].

Η ψηφοφορία είχε διεξαχθεί στα Κατεχόμενα από τις 5 έως τις 9 Απριλίου και σε αυτή είχαν πάρει μέρος Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι, κάτοχοι και τουρκικής υπηκοότητας.