Πρώην σκλάβα από την Τζαμάικα η γηραιότερη γυναίκα στον πλανήτη

Είναι 117 ετών, διαβάζει χωρίς να χρησιμοποιεί γυαλιά και θυμάται ακόμη το πρώτο ποίημα που είπε όταν πήγαινε στο σχολείο

Μία πρώην σκλάβα από την Τζαμάικα είναι η γηραιότερη γυναίκα στον πλανήτη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας.


Η γυναίκα που εργαζόταν για πολλά χρόνια ως σκλάβα σε εργαστάσιο παραγωγής ζάχαρης, είναι 117 ετών και συνεχίζει με σκοπό να φτάσει τα 118.

Η Βάιολετ Μόζε Μπράουν, γνωστή ως Θεία V, γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1900 στο Ντουανβάλε, στην Τζαμάικα. Αφιέρωσε τη ζωή της στον Θεό.

Η Τζαμαϊκανή είναι πλέον η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο μετά τον θάνατο της Ιταλίδας Έμα Μοράνο, στις 15 Απριλίου, η οποία είχε γεννηθεί το 1899.

Η Βάιολετ ήταν σκλάβα για μεγάλο χρονικό διάστημα, κόβοντας ζαχαροκάλαμα σε μία μεγάλη φυτεία. Αργότερα κατάφερε να αγοράσει τη γη στην οποία ζούσεη η ίδια και η οικογένειά της για 200 χρόνια. Η δε μητέρα της έζησε μέχρι τα 96 της χρόνια, ενώ ο γιος της ζει, είναι 95 χρονών και βρίσκεται στο ίδιο σπίτι της οικογένειας.

Παρ' ότι είναι 117 ετών, η Τζαμαϊκανή μπορεί να διαβάζει κανονικά δίχως να φορά γυαλιά και θυμάται ακόμη το πρώτο ποίημα που είπε όταν πήγαινε στο σχολείο.