Εκτός επίσημης ατζέντας το ελληνικό ζήτημα, στην Ουάσιγκτονσυνοδοςδντ

Η εαρινή Σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και οι συναντήσεις των Υπουργών Οικονομικών G20 δηλαδή των 20 οικονομικά ισχυρότερων κρατών, δεν θα συζητήσει φέτος το «ελληνικό ζήτημα» . Όπως αποκάλυψε χθες κορυφαίος αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών:
«Το ελληνικό ζήτημα για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια, δεν πρόκειται να αποτελέσει ζήτημα προς συζήτηση» στις συνεδριάσεις της Ουάσιγκτον, στα τέλη της εβδομάδας.

Ο Γερμανός αξιωματούχος, αντιθέτως, εξήγησε ότι το Βερολίνο, το οποίο προεδρεύει των G20, θα εστιάσει στα οφέλη της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς εμπορίου. Στο ίδιο πλαίσιο, απέρριψε τις κινήσεις διάφορων χωρών προς την κατεύθυνση του προστατευτισμού και υπογράμμισε την ανάγκη ανταλλαγής απόψεων και ιδεών μεταξύ των χωρών – μελών, επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Ψηλά στην ατζέντα των επαφών θα βρίσκεται και το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας, με τον αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών να απορρίπτει τις κατηγορίες περί «χειραγώγησης του ευρώ».

Εκτός επίσημης ατζέντας το ελληνικό ζήτημα, στην Ουάσιγκτονσυνοδοςδντ Εκτός επίσημης ατζέντας το ελληνικό ζήτημα, στην Ουάσιγκτονσυνοδοςδντ Reviewed by Dexi Extrem on 14:42 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: