19 Απριλίου 2017

Η στιγμή της σύλληψης του αδερφού του «εγκέφαλου» της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης [βίντεο]

Ο μεγαλύτερος αδερφός του φερόμενου ως «εγκέφαλος» στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης, συνελήφθη και κρατείται από τις ρωσικές αρχές.


Οι αρχές συνέλαβαν τον Ακράμ Αζίμοφ, με την κατηγορία ότι μετέφερε χρήματα, που χρησιμοποιήθηκαν ώστε να χρηματοδοτηθεί η τρομοκρατική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 14 άτομα.

Ο Αζίμοφ, η σύλληψη του οποίου καταγράφηκε σε κάμερα,  με καταγωγή από το Κιργιστάν, που γεννήθηκε το 1988, συνελήφθη στο Odintsovo, έξω από τη Μόσχα σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

«Ο Άκραμ Αζίμοφ διαχειριζόταν τα χρήματα, που χρησιμοποιήθηκαν για την τρομοκρατική επίθεση ενώ βοήθησε και στα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ των διεθνών τρομοκρατικών οργανισμών» ανέφερε επίσημη δήλωση από τις αρχές.

Ανακοίνωση από τις ρωσικές αρχές ανέφερε ακόμα ότι ο Αζίμοφ, την ώρα της σύλληψης είχε πάνω του μία χειροβομβίδα RGD-5 και πλέον ανακρίνεται για το ρόλο του στις εγκληματικές πράξεις.

Ο αδερφος του, ο 22χρονος Αζίμοφ Αμπρόρ Αχράλοβιτς που συνελήφθη τη Δευτέρα από τις Ρωσικές Αρχές, ομολόγησε ότι είχε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης, αν και αρνήθηκε ότι είναι ο «εγκέφαλος». Δήλωσε ότι εκτελούσε εντολές.