20 Απριλίου 2017

Η Τερέζα Μέι βάζει τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της ΕΕ προς τη Βρετανία

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα δεσμευτεί επισήμως ενόψει των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου ότι θα σταματήσει η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της ΕΕ προς τη Βρετανία.


Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει  δημοσίευμα της Daily Mail, το οποίο επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές του Συντηρητικού Κόμματος.

Στο μανιφέστο της για τις εκλογές η πρωθυπουργός θα δεσμευτεί επίσης ότι η χώρα της θα αποσυρθεί από την ενιαία αγορά της ΕΕ και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Την Τρίτη, η Μέι αιφνιδίασε τους πολιτικούς συμμάχους και αντιπάλους της αλλά και τις αγορές όταν πρότεινε πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου.

Οι δεσμεύσεις της Μέι αποσκοπούν στο να τερματίσουν την κωλυσιεργία των σκληροπυρηνικών οπαδών της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να αντιπαρέλθει την αντιπολίτευση τόσο μέσα απ ‘το κόμμα της όσο και απ’ τη βουλή των Λόρδων.

Ανώτερα στελέχη των Τόρηδων είπαν ότι τα τρία μέτρα της Μέι είναι ουσιαστικά για την υλοποίηση του αποτελέσματος του περσινού δημοψηφίσματος.