20 Απριλίου 2017

Κικίλιας για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»: Αν βιάζονται τόσο, ας κάνουν εκλογές

Μια επικριτική ανάρτηση για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Αυγή» έκανε στο διαδίκτυο ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter την πρώτη σελίδα της εφημερίδας, που έχει τίτλο «Ξεπουλάει τη ΔΕΗ ο Μητσοτάκης», και σχολίασε:

«Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ. Αν βιάζονται τόσο ας κάνουν εκλογές. Στη Βενεζουέλα σκοτώνεται κόσμος αλλά ποιος ασχολείται…».


Σε απόσπασμα του πρωτοσέλιδου όπως εμφανίζεται στην ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής» αναφέρεται:

«Τάζει δίκτυα, υδροηλεκτρικά, ενεργειακή και τιμολογιακή πολιτική

Το μάτι στους δανειστές και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας κλείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης υποσχόμενος, αν ποτέ αναλάβει τη διακυβέρνηση, να τους εκχωρήσει τη ΔΕΗ με όλα τα υπάρχοντά της. Παρεμβαίνοντας στο παραπέντε της συμφωνίας με τους δανειστές και ενώ η κυβέρνηση έχει επιτύχει να παραμείνουν η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ υπό τον έλεγχο του Δημοσίου και να εξαιρεθούν οι υδροηλεκτρικές μονάδες από την απελευθέρωση της αγοράς, ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητάει: Να μπει στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ και να εκχωρηθεί το 66% του ΑΔΜΗΕ, να παραχωρηθούν λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες και να επανέλθει το παλαιό σχέδιο (Σαμαρά) για την εκχώρηση της 'μικρής ΔΕΗ'».