10 Απριλίου 2017

Αυτός είναι ο πιλότος που έριξε τα χημικά στη Συρία [εικόνες]

O διοικητής μοίρας του συριακού στρατού, Mohammed Hasouri ήταν ο πιλότος, ο οποίος έριξε τα χημικά αερίου σαρίν την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Χαν Σεϊχούν της Συρίας. Την είδηση γνωστοποίησε μέσω των social media, ο Fares Shehabi.

Μέσω μιας φωτογραφίας, στην οποία απεικονίζεται ο Mohammed Hasouri να δέχεται τα συγχαρητήρια του στρατηγού Ali Abdullah, ο Fares Shehabi, υψηλόβαθμο στέλεχος του Ασαντ, παρουσίασε τον άνθρωπο που ευθύνεται για την επιχείρηση με το αέριο σαρίν.

«Ο στρατηγός του συριακού στρατού, συγχαίρει τον διοικητή Haytham Hasouri για την καταστροφή των πολεμικών εγκαταστάσεων της Αλ Κάιντα», έγραψε στη συγκεκριμένη φωτογραφία.


Εικάζεται πως ο Shehabi χρησιμοποίησε ένα ψεύτικο όνομα για να προστατέψει την ταυτότητα του διοικητή, ωστόσο όπως επιβεβαίωσε πηγή και στους Times, ο άνθρωπος πίσω από τις επιθέσεις, είναι ο εικονιζόμενος.

Στην πλευρά του Άσαντ εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως δεν έριξαν χημικά αλλά ότι βομβάρδισαν χωριό των τζιχαντιστών με όπλα, από τα οποία ελευθερώθηκε το επικίνδυνο αέριο.


Ομως οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το αέριο σαρίν, θα καταστρεφόταν αν δεχόταν επίθεση και δεν θα διοχετευόταν στην ατμόσφαιρα.

Στο ίδιο δημοσίευμα των Times μάλιστα, ο Hasouri ήταν ο άνθρωπος πίσω από μια ακόμη επίθεση με αέρια πριν από σχεδόν 20 ημέρες.