Header Ads

ΝΔ: Γιατί «καρατομήθηκε» η Παπακώστα που ζητούσε να αποδεχθεί η ΝΔ την προπαγάνδα Μαξίμου

Τα διαδικτυακά «φάλτσα» και οι ανταγωνισμοί στη Β΄Αθηνών - «Παλινωδίες και περισπασμοί δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη παράταξη που διεκδικεί να εκφράσει την ελληνική κοινωνία», είναι η άποψη ηγετικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Μηνύματα πολλαπλής στόχευσης θέλησε να στείλει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με την απόφαση για καρατόμηση από το σχήμα των τομεαρχών της Κατερίνας Παπακώστα, λόγω της διαδικτυακής επίθεσης που εξαπέλυσε κατά του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη.

Στον πρώτο μεταπασχαλινό «πρωινό καφέ» που έγινε στην οδό Πειραιώς, οι στενοί επιτελείς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησαν ότι οι απόψεις περί παραίτησης του κ. Γεωργιάδη από την αντιπροεδρία που διατύπωσε η βουλευτής της Β΄ Αθήνας, λόγω της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, δημιουργούν πρόβλημα από τη στιγμή μάλιστα που η κυρία Παπακώστα είχε την ιδιότητα της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας.

Στην απόφαση να παυθεί συνεκτιμήθηκε και το γεγονός ότι η βουλευτής ήταν υπότροπη σε πολιτικό «φάλτσο», αφού και πριν από μερικές εβδομάδες είχε δημιουργηθεί ζήτημα με δηλώσεις της -που εν συνεχεία αναιρέθηκαν- που κινούνταν εκτός της επίσημης γραμμής για καταψήφιση από τη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα των μέτρων και των αντιμέτρων που θα εισηγηθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Παλινωδίες και περισπασμοί δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη παράταξη που διεκδικεί να εκφράσει την ελληνική κοινωνία», είναι η άποψη ηγετικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και χωρίς να θεωρούν ότι η διαφοροποίηση της κυρίας Παπακώστα εντάσσεται σε κάποιο σχεδιασμό, με την καρατόμηση της θέλησαν να στείλουν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «το αίτημα της κοινωνίας για πολιτική αλλαγή καθοδηγεί την πορεία της Νέας Δημοκρατίας».

Προπαγάνδα του Μαξίμου

Άλλωστε, υποστηρίζουν, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αρνήθηκε τη διερεύνηση των καταγγελιών στον χώρο της Υγείας και, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που θέλησε να κρατήσει τα στελέχη της στο απυρόβλητο, αποδέχθηκε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. «Δεν μπορεί, όμως, να απενεργοποιηθούν τα στελέχη της ΝΔ επειδή για προφανείς επικοινωνιακούς και αποπροσανατολιστικούς λόγους στοχοποιούνται από τους ΣΥΡΙΖΑ - AΝΕΛ».

Παρότι έσπευσαν να εκφράσουν… αλληλεγγύη προς την καρατομηθείσα τομεάρχη στελέχη που αυτοαποκαλούνται «καραμανλικοί», στην Πειραιώς απορρίπτουν τη σεναριολογία τη σεναριολογία περί «κινήματος κατά του Άδωνι Γεωργιάδη» που θεωρούν ότι «διοχετεύεται από τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς του Μαξίμου».  
             
Η κυρίαρχη, άλλωστε, αντίληψη μεταξύ των επιτελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι το ελατήριο για τη νέα διαφοροποίηση της κυρίας Παπακώστα είναι ο ανταγωνισμός για την εκλογή στη Β΄ Αθηνών που έχει ξεκινήσει και στο πλαίσιο του οποίου η ίδια θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της καθώς εκλέγεται από το 2000 αλλά στις τελευταίες εκλογές πήρε οριακά την έδρα, καταλαμβάνοντας την 12η και τελευταία εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν τέταρτος.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρήθηκε επιβεβλημένη η αντίδραση της ηγεσίας προκειμένου στην οιωνεί προεκλογική περίοδο που έχει ατύπως ανοίξει να αποτραπούν ανάλογα επεισόδια «τυφλών συγκρούσεων» μεταξύ υποψηφίων της ίδιας περιφέρειας. Η «ποινή» της καθαίρεσης που επιβλήθηκε στην κυρία Παπακώστα ελπίζεται ότι θα λειτουργήσει προληπτικά υπέρ της τιθάσευσης υπέρμετρων φιλοδοξιών που, όπως διαπιστώνουν στην Πειραιώς από τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες που φθάνουν στα κεντρικά του κόμματος, έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται σε όλη τη χώρα λόγω της προοπτικής για αύξηση των βουλευτικών εδρών στις επόμενες εκλογές.

Η καρατόμηση, τέλος, της κυρίας Παπακώστα ήταν μια καλή αφορμή για να αξιοποιηθεί ο προσφάτως μετεγγραφείς από το Ποτάμι βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, που ορίστηκε αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας, «σηματοδοτώντας τη θετική αποδοχή που μπορεί να έχουν στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους που βρίσκουν καινούργια στέγη στη Νέα Δημοκρατία».

Γρηγόρης Τζιοβάρας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από Dizzo. Από το Blogger.